Nyheder 17. februar 2022

Bryggerier med chokmelding: Dyrere at gå i byen

Begrunder prisstigninger på øl med, at det er dyrere at indkøbe råvarerne - prisen hæves samtidig med, at millioner igen går i byen
Foto: MEGA

I 2022 kan det blive dyrere at lægge øl i indkøbsnettet eller bestille en øl, når man er ude på bar eller restaurant.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

To af verdens største bryggerier har fortalt, at det er blevet dyrere for dem at producere deres øl. Og det risikerer at påvirke priserne for forbrugerne.

Det vurderer Per Fogh, der er aktieanalytiker i Sydbank, hvor han blandt andet følger udviklingen hos danske Carlsberg.

Carlsberg: Vil hæve prisen

I forbindelse med sit nylige årsregnskab fortalte Cees 't Hart, administrerende direktør i Carlsberg, til Børsen, at bryggeriet er i forhandlinger med sine kunder om at hæve de priser, som Carlsberg modtager for sit øl.

Også hollandske Heineken varslede prisændringer, da bryggeriet præsenterede sit årsregnskab onsdag. Her lød det, at Heineken vil imødegå stigende udgifter til produktion ved at hæve priserne på det øl, som Heineken sælger.

Helt som mælken

Meldingerne fra de to store bryggerier gør, at forbrugerne godt kan begynde at forberede sig på at skulle til at betale mere for deres øl, vurderer Per Fogh.

- Vi har allerede set, at det er blevet dyrere blandt andet med mejeriprodukter, der også har været ramt af de her råvareprisstigninger.

- Vi kan se, at også bryggerierne er ramt af de her råvareprisstigninger. Derfor vil man godt kunne forvente, at øllene bliver dyrere i 2022, siger han.

Sponsoreret indhold