Nyheder22. september 2021

Bruger du seletøj i stedet for halsbånd: Så risikerer du bøde

Mange hundeejere tyer til seletøj frem for halsbånd, når de skal lufte deres firbenede venner. Men ikke alle husker at have navneskilt på seletøjet, og det kan altså give en bøde
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/uigphotos079474.jpg
 (Modelfoto: MEGA)

Hundeseler er blevet et hit. Her og der og allevegne trisser vores firbenede venner rundt iført seler.

Men der er én ting, som er vigtig at huske – men som mange glemmer – når de bruger hundeseler frem for hundehalsbånd: Navneskiltet.

Ifølge hundeloven skal alle hunde – fra de er fire måneder gamle – nemlig bære et synligt hundeskilt, der er fastgjort til enten deres sele eller halsbånd. Og det er altså ikke alle, der husker det.

Men skulle det ske, at ordensmagten stopper din firbenede ven og konstaterer, at vovse mangler sit skilt, kan du altså risikere en bøde.

Så husk det nu.

Sådan siger loven

I medfør af § 1, stk. 2, og § 12, stk. 3, i lov om hunde, jfr. lovbekendtgørelse nr. 380 af 26. juni 1969, bestemmes:

§ 1. Ifølge hundeloven skal enhver hund, fra den er 4 måneder gammel, bære halsbånd forsynet med et skilt.

§ 2. Skiltet skal være fremstillet af rustfrit metal eller andet materiale af tilsvarende styrke og holdbarhed. Skiltet skal være solidt fastgjort til halsbåndet.

Stk. 2. Besidderens navn og fulde adresse skal være angivet med letlæselige bogstaver, der skal være mindst 2 mm høje. Bogstaverne skal være påført skiltet ved prægning, indgravering eller på anden lige så holdbar måde.

§ 3. Overtrædelse af § 2 straffes med bøde.

§ 4. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar 1970

Sponsoreret indhold