Nyheder6. juli 2023

Brøndbyøster Apotek slår alarm: Al medicin på køl tilbagekaldes

I over et år er al medicin på køl på apoteket blevet opbevaret ved for høje temperaturer og derfor slår Brøndby Kommune nu alarm
Brøndbyøster Apotek slår alarm og tilbagekalder al medicin på køl fra perioden den 11. maj 2022 og til den 30. juni 2023.
Brøndbyøster Apotek slår alarm og tilbagekalder al medicin på køl fra perioden den 11. maj 2022 og til den 30. juni 2023.
 Foto: Ritzau Scanpix

Har du købt medicin på Brøndbyøster Apotek på det seneste så er det en god idé at holde øje med din e-boks.

Sådan skriver Brøndby Kommune i en pressemeddelelse, hvor de informerer om, at al medicin på køl bliver tilbagekaldt.

- Medicin, der skal opbevares på køl, tilbagekaldes fra Brøndbyøster Apotek, da der har været problemer med temperaturen i apotekets køleskabe. Berørte patienter får besked i e-boks med information.

Sådan starter Brøndby Kommune pressemeddelelsen ud.

Det er Lægemiddelstyrelsen som ved en inspektion den 30. juni 2023 har konstateret problemer med temperaturen i apotekets køleskabe.

Og problemet har stået på længe.

For helt siden 11. maj 2022 har temperaturen i køleskabene varieret mere end tilladt – og det kan potentielt nedsætte effekten af medicinen.

Lægemiddelstyrelsen har derfor givet Brøndbyøster Apotek et påbud om at standse al salg af kølevarer indtil de har fået styr på temperaturen og forholdene.

Brøndby Kommune skriver, at de ramte kunder som har købt kølevarer inden for de seneste tre måneder vil få et brev i deres e-boks, hvor der vil være information om sagen.

Tilbagekaldelsen af medicin på køl gælder fra hele perioden fra den 11. maj 2022 og til den 30. juni 2023.

- Hvis der er tale om medicin, som man stadig bruger, skal man anskaffe sig en ny medicinindpakning, fordi en eventuelt nedsat effekt ikke kan udelukkes. Man skal dog ikke afbryde behandlingen, før man har anskaffet sig en ny pakke, skriver Brøndby Kommune.

Skulle man være ramt af tilbagekaldelsen og være i tvivl om, hvorvidt ens medicin har haft den ønskede effekt, anbefaler Brøndby Kommune, at man kontakter lægen som har udskrevet medicinen.

Sponsoreret indhold