Nyheder18. april 2018

Styrtede på cykel: Brian Vandborg opereret i hjertet

Den tidligere cykelrytter Brian Vandborg faldt for en måned siden om med et hjertestop, mens han var ude og cykle en motionstur. Han blev heldigvis reddet af nogle andre cyklister, der tilfældigvis kom forbi, og gav ham hjertemassage. Han har nu fået indopereret en pacemaker
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/brian_vandborg.jpg
 (Foto: All Over Press)

Den tidligere professionelle cykelrytter Brian Vandborg kan takke nogle forbipasserende motionister for, at han er i live i dag.

For en måneds tid siden styrtede den 36-årige sportsstjerne nemlig med et hjertestop, mens han var ude på en motionstur – og havde de forbipasserende motionister, der tilfældigvis kom forbi, ikke handlet hurtigt med hjertemassage, var Brian Vandborg formentlig død.

Det fortæller han i et længere Facebook-opslag, som TV 2 har fået lov til at bringe. Her fortæller den tidligere cykelrytter, der især var enkeltstartsspecialist, at den ubehagelige hændelse fandt sted 18. marts, hvor han pludseligt styrtede i grøften med et hjerteanfald. Heldigvis var han netop stødt på et par tilfældige med-motionister.

- De to herrer gik fluks i gang med hjertemassage, mens en tilkommende motionist sammen med en bilist også stoppede op og fik ringet efter en ambulance. Der gik cirka 15 [sekunder] fra mit styrt til hjertemassagen var påbegyndt. Havde herrerne ikke været der, og havde de ikke vidst, hvad de skulle gøre og reageret så hurtigt, så havde der (som minimum) gået langt længere end en måned til, at jeg kunne komme med en statusrapport, fortæller Brian Vandborg ifølge TV 2 i sit Facebook-opslag.

https://imgix.seoghoer.dk/brian_vandborg2.jpg
 (Foto: All Over Press)

Brian Vandborg har blandt andet kørt for Saxo Bank. Foto: All Over Press

Han blev efterfølgende indlagt på Rigshospitalet, hvor han har fået indopereret en pacemaker, og trods den voldsomme oplevelse og efterfølgende operation regner den tidligere cykelrytter snart med at være tilbage ”for fuld knald”.

Brian Vandborg blev professionel i 2004, da han kørte hos Bjarne Riis' Team CSC.

Siden har han også været rytter hos Discovery Channel, Liquigas, Saxo Bank Sungard, Spider Tech C10 og Cannondale.

Han kørte med i Tour de France fire gange og har vundet Danmarksmesterskabet i enkeltstart to gange.

Brian Vandborg stoppede sin aktive karriere tilbage i 2013.

Sponsoreret indhold