Nyheder2. april 2013

Brian Laudrup: Derfor ville jeg hedde noget andet

Eks-fodboldhugget ønskede, at han var døbt Jensen
Man skulle tro, det var fedt at hedde Laudrup, men den boldjongløren har ikke altid været lige stolt af efternavnet
Man skulle tro, det var fedt at hedde Laudrup, men den boldjongløren har ikke altid været lige stolt af efternavnet
 Foto: All OverHver tredje dansker har brugt efternavnet Laudrup til at skabe positiv kontakt i udlandet, men det har ikke kun været en fest at have efternavnet med det tilhørende stortalent for fodbold.

Faktisk var der en periode, hvor det nu 44-årige eks-fodboldhug Brian Laudrup hellere ville have heddet noget andet.

- Især da jeg var yngre, ville jeg nogle gange have ønsket, at jeg hed noget andet. Jeg havde mest lyst til bare at være en almindelige teenager, men allerede da jeg var helt lille, var fokus stort, og det blev større og større. Dét har så forberedt mig på det liv og den karriere, jeg fik, men det vidste jeg jo ikke på det tidspunkt, siger han til DSB's månedsmagasin Ud & Se.

Brian Laudrup: Mister formue på millionvilla

Selv om talentet har bragt ham vidt omkring, var Brian i ungdomsårene aldrig rigtig sikker på, om det overhovedet var fodbold, han ville.

- Dybest set vidste jeg ikke, om det var fodbold jeg ville. Altså, jeg skulle være et skarn, hvis jeg ikke var taknemmelig. Men det var, som om jeg blev presset ned i en kasse, der var nærmest kun én vej. Nogle gange tænker jeg over, hvis det ikke var lykkedes, så havde det saftsuseme været et svært liv, siger han i interviewet.

Af samme årsag er han glad for, at han egen søn Nicolai ikke har fulgt i hans fodboldstøvespor.

- Han spiller fodbold i en Danmarksserieklub, men det er en helt anden tilgang. Han er uddannet speditør og elsker fodbold, men det bliver ikke hans liv, som det har været mit, og det har jeg det utroligt godt med, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg er glad på hans vegne over, at han ikke skal det igennem.

Michael Laudrup: Alle elsker hamSponsoreret indhold