Nyheder19. marts 2024

Brændt fisk og alt for meget smør skal hive dansk kokkeguld hjem

Den danske kok Sebastian Holberg tror på dansk succes ved det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst
Den danske kok Sebastian Holberg Svendsgaard har tidligere været kok på de anerkendte restauranter i Danmark Geranium og Babette.
Den danske kok Sebastian Holberg Svendsgaard har tidligere været kok på de anerkendte restauranter i Danmark Geranium og Babette.
 Foto: Gorm Kallestad/NTB/Ritzau Scanpix

Efter fem timer og 30 minutter er det danske hold færdige i køkkenet ved dette års Bocuse d'Or. Og det kunne ikke være gået bedre.

Sådan lyder det fra kok Sebastian Holberg Svendsgaard, der leder holdet.

- Det hele spillede faktisk. Der var en god følelse i dag. Vores kød har aldrig set pænere ud, end det gjorde i dag, og fisken smagte fantastisk, siger han.

Dommerne fik præsenteret et fad inspireret af nordisk mytologi og guden Frej, som fik ting til at spire og gro.

Det danske hold lavede blandt andet en fisk med et sort bølgeskær på toppen, der blev brændt og stegt. Inde i fisken var der vesterhavsost og en masse urter.

Ud over fisken præsenterede holdet blandt andet også kød og meget andet garniture samt en stegt torskesauce, der var "smagt til med alt for meget smør".

Den danske kok Sebastian Holberg Svendsgaard har tidligere været kok på de anerkendte restauranter i Danmark Geranium og Babette.

Rygterne er allerede begyndt at løbe i norske Trondheim, hvor konkurrencen afholdes. Sebastian Holberg Svendsgaard har en fin fornemmelse af, at Danmark efter dagens præstation ligger i toppen.

- Men der er også andre lande, der er vanvittigt dygtige, så det bliver spændende at se i morgen, hvor vi placerer os, siger han.

Særligt Norge og Sverige ser han som sine store konkurrenter ved dette års uofficielle EM i kokkekunst.

Onsdag har alle landene i den europæiske del af Bocuse d'Or præsenteret deres retter, og så vil der blive kåret en vinder.

Bocuse d'Or er både navnet på den europæiske og internationale kokkekonkurrence. I lige år afholdes det europæiske Bocuse d'Or, hvor de ti bedste kvalificerer sig til den internationale konkurrence. Den afholdes i ulige år.

I januar sidste år tog den danske kok Brian Mark Hansen guld med hjem til Danmark ved den senest afholdte Bocuse d'Or, som det år var det uofficielle VM i kokkekunst.

Sponsoreret indhold