Nyheder11. april 2024

Brækkede ribben holder Wout van Aert fra Giro d'Italia i år

Smerter i ribbenene betyder, at Wout van Aert ikke bliver klar til årets første grand tour, Giro d'Italia
Cycling - Tour de France - Stage 11 - Clermont-Ferrand to Moulins - France - July 12, 2023 Team Jumbo-Visma's Jonas Vingegaard and Wout van Aert ahead of stage 11 REUTERS/Benoit Tessier
Jonas Vingegaards stærke holdkammerat Wout van Aert misser Giro d'Italia i år.
 Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

Cykelrytteren Wout van Aert (Visma) bliver ikke klar til den italienske grand tour Giro d'Italia.

Det siger den belgiske profil i en video på holdets Instagram.

- Det går godt med flere af skaderne, men mine ribben er stadig en begrænsende faktor. På nuværende tidspunkt kan jeg slet ikke træne.

- Jeg prøver at tage mine første tråd i pedalerne, men det er ikke nok til at træne. Derfor har vi taget beslutningen om, at jeg ikke stiller til start i Giro d'Italia, siger van Aert.

Det var ellers planen, at den belgiske profil for første gang i karrieren skulle stille til start i den italienske grand tour, der begynder 4. maj.

Van Aert styrtede for to uger siden i den belgiske brostensklassiker Dwars door Vlaanderen, hvor han brækkede brystbenet, kravebenet og flere ribben, så han måtte opereres, mens også lungerne tog skade.

- Det er en skam, og jeg er skuffet over at misse mit andet store mål i sæsonen, men på nuværende tidspunkt er jeg nødt til at prioritere mit helbred, og jeg skal give min krop tid til at hele, lyder det fra van Aert.

Visma oplyser, at franske Christophe Laporte erstatter van Aert i den italienske grand tour.

Sponsoreret indhold