Nyheder21. oktober 2023

Bornholmsk røgeri forsvandt i vand: Restauranten er væk

Oprydning på Bornholm vil tage dage efter fredagens uvejr. Nordbornholms Røgeri er lukket resten af året
Restauranten Nordbornholms Røgeri må holde lukket resten af året 
Restauranten Nordbornholms Røgeri må holde lukket resten af året
 Foto: Nordbornholms Røgeri - Restaurant

Store dele af landet havnede under vand under fredagens voldsomme stormvejr.

En del områder er af Naturskaderådet blev udpeget som steder, der blev ramt af stormflod. Heriblandt Bornholm, som har været hårdt ramt.

Efter at vind og vejr lørdag har lagt sig, venter et stort oprydningsarbejde.

Lørdag aften er veje i de store bornholmske byer fortsat spærret af, fortæller vagthavende ved Bornholms Politi Peter Johansen.

- Allinge er hårdt ramt af afspærringer, fordi der er skyllet voldsomt meget op på kørebaner og parkeringspladser. Gudhjem har afspærringer, hvor en kørebane er undermineret. Svaneke har også afspærringer. Dem skal folk selvfølgelig stadig respektere, siger han.

Han fortæller samtidig, at Nordbornholms Røgeri i Allinge har været udsat for meget store ødelæggelser.

Faktisk så store, at stedet er ødelagt.

- Vi kan allerede nu sige, at vores restaurant er lukket for i år, for vi har ganske enkelt ikke nogen restaurant.

- Vinduer og døre er blæst ind, og inventaret ligger og svømmer rundt, skriver folkene bag restauranten på stedets Facebook-profil lørdag.

I Tejn Havn kæmpede frivillige fra den bornholmske festival Wonderfestiwall for at redde festivaludstyr natten til lørdag.

Festivalarrangør Daniel Mühlendorph fortæller til TV 2 Bornholm, at han og flere andre forsøgte at sikre deres containere mod de store vandmasser.

Containere er blevet skubbet flere meter hen ad havnen af det voldsomme vejr.

- Jeg tror, vi har været heldige, da der kom vand ind, at vi har haft de fleste af vores ting på paller. Vi håber, at det meste har overlevet.

- Når vi kigger rundt, ligner det, at vandet kun lige har været oppe til kanten af pallerne, og det er jo meget heldigt, for ellers var det gået ud over alle vores ting, siger Daniel Mühlendorph til det bornholmske medie.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) blev der fredag aften målt vindstød på Bornholm på op til 27,6 meter i sekundet.

Peter Johansen fra Bornholms Politi fortæller lørdag aften, at først i løbet af mandag eller tirsdag vil oprydningsarbejdet blive afsluttet, for beredskabet skal lige have en pause, inden det genoptager arbejdet.

Sponsoreret indhold