Nyheder27. oktober 2021

Borgmester smittet med coronavirus: Hastede ud fra møde

Københavns sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) er coronaramt tre uger før kommunalvalg
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210914-123250-2-1920x1280we.jpg
 Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

En positiv coronatest tjekkede ind på telefonen, mens sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune Sisse Marie Welling (SF) sad til møde tirsdag aften.

Hun måtte derfor skynde sig ud fra debatmødet, bekræfter hun til TV 2 Lorry.

- Jeg er glad for, at det blev fanget, inden jeg begyndte at få symptomer – og dermed forhåbentlig inden jeg har smittet nogen. Det er hamrende ærgerligt, at jeg ikke kan komme ud og møde jer – men det vigtigste er, at vi passer på hinanden, skriver hun på Facebook.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Virussen blev fanget i en rutinetest, og nu kan den ellers færdigvaccinerede borgmester se frem til en omgang hjemmeisolation.

Hun er langt fra den eneste færdigvaccinerede dansker, der bliver smittet med coronavirus. I sidste uge var 55 procent af alle nye smittetilfælde fundet hos fuldt ud vaccinerede personer, oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i går.

Sisse Marie Welling har da også en klar opfordring til borgerne: Husk at blive testet.

- Selvom vi er vaccinerede, kan vi stadig bære smitten videre, uden at ane det. Til jer derude, der stadig ikke er færdigvaccinerede; Jeg synes, du skal få det gjort. Det sænker risikoen for dig selv og for, at du smitter andre, skriver hun i opslaget.

Der er kommunalvalg 16. november, hvor Sisse Marie Welling håber på et godt valg for SF, som hun er politisk leder for i hovedstaden.

Hendes valgkamp går ikke i stå, selv om hun ikke fysisk kan møde vælgerne i den kommende tid.

- Imens arbejder jeg på at få sat et online vælgermøde op og lave noget åben spørgetid med jer, inden jeg igen - lige om lidt - er tilbage på gader og stræder, skriver hun til sine følgere.

Sisse Marie Welling fik 5.254 personlige stemmer ved kommunalvalget for fire år siden.

Hun blev efter valget sundheds- og omsorgsborgmester i København.

Sponsoreret indhold