Borgen-stjerne: Laver spillefilm om kronprinsen

Filmen skal handle om Frederiks liv fra begyndelsen af 90\'erne og ti år frem.

Filmen skal handle om Frederiks liv fra begyndelsen af 90'erne og ti år frem.

Foto: All OverMary var ikke dukket op endnu. Det var de grå hår og de fire børn heller ikke. I stedet levede han livet med skiftende kærester og hurtige biler.

Netop den side af kronprins Frederik får de danske biografgængere efter al sandsynlighed chancen for at gense.

Der er nemlig en helt ny film på vej, "Frederiks unge år", skriver dagbladet Politiken i dag.

Så meget tjener kronprinsen på en dag

Filmen støttes af Det Danske Filminstitut, Nordisk Film og TV2, og bag den står bl.a. den kendte "Borgen"-skuespiller Christian Tafrdup, som også bliver filmens instruktør.

Filmen skal skildre Frederiks ungdomsår fra begyndelsen af 1990'erne og ca. ti år frem. Det var i de år, han kyssede på bl.a. sangerinden Maria Montell, modellen Katja Storkholm og jetsetteren Malou Aamund. Sidstnævnte skrev historie, da kronprinsen en nytårsnat overlod rattet i sin bil til hende, selv om hun ikke havde kørekort - og de blev stoppet af politiet.

Galleri: Se Frederiks gamle flammer

Hvilke personer og episoder, der kommer med i "Frederiks unge år", vil Christian Tafdrup ikke ud med. Han røber dog, at filmen går tæt på Frederiks kvaler over at skulle være konge.

- Der bliver hverken tale om et glansbilledportræt eller en kulørt sladderfilm. Ambitionen er at skildre det råt og realistisk, siger han.

Kongehuset deltager ikke i filmens tilblivelse. Hvem der skal spille Frederik og hans nære familie, er endnu ikke besluttet.Christian Tafdrup skal instruere filmen. (Foto: All Over)

Christian Tafdrup søger kæreste

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close