Nyheder13. marts 2014

Borgen-Birgitte går i superstjernes fodspor

Birgitte Hjort Sørensen skal spille ’Pigen med Paraplyen’
Birgitte Hjort Sørensen skal spille på teater
Birgitte Hjort Sørensen skal spille på teater
 Foto: Mike Kollöffel
Det bliver nogle store sko, der skal fyldes ud, når skuespiller Birgitte Hjort Sørensen torsdag træder ind på Betty Nansen Teatrets scene.
Stykket hedder "Pigen med paraplyerne", og det er en teateropsætningen af en film fra 1964 af samme navn.

Filmen havde dengang den franske skuespiller Catherine Deneuve i hovedrollen - en rolle, der blev hendes helt store gennembrud.

Det er dog ikke et personligt gennembrud, den tidligere "Borgen"-stjerne, Birgitte Hjort Sørensen søger med denne rolle, men derfor kan der alligevel godt ligge et pres på hende.

Den franske stjerne har nemlig rost sin danske kollega til skyerne før torsdagens premiere.

- Jeg læste, at Berlingske havde lavet et interview med hende, hvor hun havde fortalt, at hun var meget glad for, at jeg skulle spille hendes rolle i den danske opsætning. Hun er åbenbart en stor "Borgen"-fan, og hun kendte mig derfra. Så det er jo et kæmpe kompliment, og jeg vil da lægge en ære i at spille den rolle, siger Birgitte Hjort Sørensen til Newspaq.

Den blonde skuespiller er tilbage i Danmark efter godt et års arbejde i blandt andet England, hvor man ikke kan påstå, at hun har ligget på den lade side.

Succesen med tv-serien "Borgen" har åbnet døre, som hun kun turde drømme om. Indtil videre har succesen medført roller i de populære engelske serier "Miss Marple" og "Kriminalkommissær Barnaby", samt roller i danske og udenlandske film.

Men det er ikke kun på skærmen, at hun har prøvet sig af i udlandet. For nylig har Birgitte Hjort Sørensen givet prøver på talentet i et engelsk teaterstykke.

LÆS OGSÅ: Birgitte Hjort Sørensen drømmer om børn
- Det har været en rigtig spændende oplevelse, hvor jeg fik lov til at spille på et meget lille og intimt teater, hvor publikum sidder utrolig tæt på scenen og skuespillerne, fortæller Birgitte Hjort Sørensen, der alligevel er glad for at være tilbage i hjemlandet.

- Det er fantastisk at være tilbage i Danmark. Jeg ville rigtig gerne lave teater igen, hvor der er mulighed for gå dybere ind i materialet og mulighed for at gennemarbejde sin karakter, siger Birgitte Hjort Sørensen.

Med "Pigen og paraplyerne" får den blonde skuespillerinde også muligheden for at beskæftige sig med en genre, som hun ikke har prøvet af i mange år - nemlig musicalgenren.

Som nyuddannet skuespiller var hendes første rolle i en musical-opsætning, og dengang fik hun øjnene op for muligheden for at bruge sin stemme.

- Min stemmetræner lærte mig, at stemmen - ligesom et instrument - er en muskel, som man kan træne til at blive stærkere og mere smidig. Jeg vil nemlig gerne synge, og han åbnede en ny verden for mig, fortæller hun.

Alligevel lukker Birgitte Hjort døren for, at en musikkarriere er lige på trapperne.

- Nej, det skal I ikke regne med lige foreløbig, slutter Birgitte Hjort Sørensen.

"Pigen med paraplyerne" har premiere på Betty Nansen Teatret torsdag den 13. marts, og kører frem til og med den 16. april.

Newspaq

Sponsoreret indhold