Nyheder1. oktober 2023

Bombeeksplosion i Tyrkiet: Minister kalder det for terror

En eksplosion har søndag formiddag ramt regeringskvarteret i den tyrkiske hovedstad, Ankara. Indenrigsminister kalder det et terrorangreb
To sikkerhedsvagter blev såret, da en bombe sprang ved regeringskvarteret i Ankara.
To sikkerhedsvagter blev såret, da en bombe sprang ved regeringskvarteret i Ankara.
 Foto: Cagla Gurdogan/Reuters/Ritzau Scanpix

En bombeeksplosion rystede søndag formiddag regeringskvarteret i den tyrkiske hovedstad, Ankara.

To politibetjente blev såret i det, som landets indenrigsminister, Ali Yerlikaya, på det sociale medie X kalder et terrorangreb.

En bil kørte omkring klokken 9.30 lokal tid op foran indgangen til en af indenrigsministeriets bygninger.

To mænd sprang ud, og en af mændene blev "neutraliseret", men den anden fik udløst bomben, hvorved han også sprængte sig selv i luften.

Tv-kanalen NTV melder, at der har været skud i området. Det skriver AFP.

Bygningen, hvor angrebet skete, ligger få hundrede meter væk fra det tyrkiske parlament. Angrebet sker, samme dag som parlamentet efter planen skal åbne efter sommerferien.

Området blev afspærret efter angrebet, hvorefter bomberyddere ifølge tv-billeder gik i gang med at lede efter andre mulige bomber.

Den store Atatürk Boulevard er ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu blevet spærret af. Det samme gælder flere andre veje.

Specialstyrker, brandfolk og ambulancefolk er kaldt til stedet.

I forbindelse med angrebet har en domstol udstedt et forbud mod medieadgang og publicering, skriver Anadolu.

Ankaras øverste anklager har igangsat en undersøgelse af angrebet, skriver Reuters.

Tidligt søndag har Kurdistans Arbejderparti (PKK), der er på EU's terrorliste, påtaget sig ansvaret for bombeeksplosionen.

- En offerhandling blev udført mod det tyrkiske indenrigsministerium af et hold fra vores udødelige brigade, siger PKK til nyhedsbureauet ANF, som er tæt på den kurdiske bevægelse.

Det skriver AFP.

Ankara indleder jævnligt militære operationer mod PKK i det sydøstlige Tyrkiet og det nordlige Irak. PKK har til gengæld udført angreb, hovedsageligt mod tyrkiske sikkerhedsstyrker. Civile er dog også blevet dræbt, skriver dpa.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, skal efter planen tale ved parlamentsåbningen ifølge AFP. I løbet af dette parlamentsår ventes Tyrkiet at godkende Sveriges Nato-ansøgning. Erdogan sagde tidligere i år, at det ikke sker før oktober.

Bombeangrebet er det første i flere år mod Ankara, som især i 2015 og 2016 blev ramt af flere angreb. For et år siden blev seks mennesker dræbt og 81 mennesker såret ved en eksplosion på en travl gågade i Istanbul.

Dengang gav Tyrkiet militante kurdere skylden for angrebet.

Sponsoreret indhold