Nyheder27. august 2016

Bokser for bryster

Den 25-årige boksemester Patrick Nielsen slår sig sammen med sin 23-årige bror Micki om at give en knockout til brystkræft
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/patrick_micki_nielsen_dm-0025-2016.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Han er tatoveret fra fingerspidserne op til halsen, og han kan med et slag pande en i gulvet.

Men selv om bokseren Patrick Nielsen fra Albertslund har et ry for at være en hård fyr, så vælger han at støtte op om den lyserøde sløjfe i Kræftens Bekæmpelses nye kampagne ”Sæt Pris på Brysterne”, som bl.a. kører på Instagram.
For kræft kan ramme alle, mener han.

– Hvis kræft først får fat i dig, skal den nok få dig ødelagt. Uanset om du er en hård eller blød person. Derfor er det vigtigt for os at vise, at vi støtter op om det, lyder det fra det blæk-dekorerede muskelbundt, der sidste år knockoutede modstanderen i sin karrieres største kamp – mod danske Rudy Markussen.

– Rigtig mange bliver ramt af kræft her i Danmark. Så tænkte jeg bare, at hvis vi kunne gøre et eller andet, ville det være helt fantastisk, fortæller Patrick Nielsen.

Patrick og Micki Nielsen sætter pris på brysterne på deres Instagram-profil.

Tæt på syg fan

Nielsen-brødrene føler sig heldige, at kræften ikke har været tæt på i familien. Alligevel var de to boksebrødre vidner til sygdommens værste side, da en af deres fans blev ramt af brystkræft sidste år.

– Inden jeg boksede mod Rudy Markussen, skrev en kvinde til en af mine venner, at hendes veninde var hårdt ramt af brystkræft. Venindens største ønske var at komme ind at se Rudy-kampen, så hun kom med og var helt oppe at køre over det, kommer det fra Patrick Nielsen.

- Hun virkede frisk, og man kunne ikke rigtig se nogen tegn på, at hun var ramt af sygdommen. Halvanden måned efter fik vi en besked på Facebook om, at hun lå på hospice og kun havde få dage tilbage, fortæller brødrene, som tog hen for at besøge deres syge fan.

– Man fik et helt realitychok, da man så hende ligge i sengen. Det er jo virkelig en sygdom, som æder alt. Et øjeblik havde hun grinet og smilet, mens hun drak øl med os andre, og pludselig lå hun bare i sengen. Det var fuldstændig sindssygt, brummer den bredskuldrede bokser.

https://imgix.seoghoer.dk/patrick_micki_nielsen_dm-0023-2016.jpg
 Dan Mariegaard

Foto: Dan Mariegaard.

Et godt formål

– Det er forfærdeligt, især når det er nogen, man kender, som bliver ramt af det. Men uanset om man kender dem eller ej, er det forfærdeligt, at de bliver ramt af den sygdom. Det er jo en sygdom, som tager alt fra folk. Det er hårdt, lyder det fra Patrick, som gerne støtter det gode formål.

Kampagnehashtagget #SætPrisPåBrysterne varer hele august. Blandt andre kendte, som ”sætter pris på brysterne”, er TV-værten Camilla Ottesen, ”Badehotellet”-skuespilleren Amalie Dollerup og ”Vild med dans”-danserinden Claudia Rex.

Sponsoreret indhold