Nyheder6. januar 2024

Boeing-fly måtte nødlande: Vindue blæste pludselig ud

Et Boeing 737 Max-fly med 177 passagerer måtte nødlande, efter at et panel i siden af flyet havde løsnet sig
Wt vinduespanel kort efter afgang blæste ud og efterlod et stort hul i siden af flyet.
Wt vinduespanel kort efter afgang blæste ud og efterlod et stort hul i siden af flyet.

171 flypassagerer på vej fra amerikanske Portland i delstaten Oregon til byen Ontario i Californien fik sig fredag aften dansk tid noget af en forskrækkelse, da et vinduespanel kort efter afgang blæste ud og efterlod et stort hul i siden af flyet.

Den seks personer store besætning iværksatte dog hurtigt en nødlandingsprocedure og fik flyet sikkert ned på jorden omkring 20 minutter efter takeoff.

- Det skete virkelig hurtigt. Vi havde lige nået vores flyvehøjde, og så poppede vinduet og væggen bare ud.

- Jeg lagde ikke mærke til det, før iltmaskerne dumpede ned foran os, sagde en af passagererne, Kyle Rinker, bagefter til CNN.

Der var tale om et fly af typen Boeing 737 Max 9, som blev leveret til Alaska Airlines i slutningen af oktober.

Både de amerikanske flysikkerhedsmyndigheder og Alaska Airlines, der var ansvarlig for flyvningen, vil nu undersøge hændelsen for at finde ud af, hvordan det kunne ske.

Samtidig har Alaska Airlines indtil videre besluttet at holde alle selskabets 65 Boeing 737 Max-fly på jorden, indtil man har fundet ud af, hvad der forårsagede uheldet.

Der har tidligere været sikkerhedsproblemer med Boeing 737 Max-flyene.

Efter to flystyrt i henholdsvis Indonesien i 2018 og i Etiopien i 2019 fik flyene startforbud i en lang række lande.

Boeing forbedrede flyets software og udbedrede en fejl i en udvendig sensor og fik ophævet startforbuddet 20 måneder senere.

Undersøgelser viste imidlertid, at den amerikanske flyproducent havde forsøgt at dække over visse fejl og mangler i forbindelse med den oprindelige certificering af flyet.

I den forbindelse indgik Boeing et forlig, hvor selskabet betalte 2,5 milliarder dollar i bøder og kompensationer til de efterladte til ofrene i de to flystyrt.

Sponsoreret indhold