Nyheder16. juli 2014

Bodils mand raser: -Børn kunne være døde

Bodil Jørgensens mand kritiserer sikkerheden på filmsættet
Af af
Sikkerheden var for dårlig, mener Bodil Jørgensens mand
Sikkerheden var for dårlig, mener Bodil Jørgensens mand
 Foto: All OverDen folkekære skuespillerinde Bodil Jørgensen blev livsfarligt kvæstet under optagelserne til den nye Far til fire film, da en traktor pludselig begyndte at rulle. Sikkerheden omkring filmoptagelsen var så dårlig, at det bare var et spørgsmål om tid før der skete en alvorlig ulykke. Det mener Bodil Jørgensens mand, filmfotografen Morten Søborg.

LÆS OGSÅ: Alvorlig ulykke: Her er Bodil Jørgensens kvæstelser
LÆS OGSÅ: Bodil Jørgensen overført til Odense: Se alle billeder fra ulykkesstedet her

LÆS OGSÅ: Bodil Jørgensens ulykke blev filmet

- Bodil kunne være blevet slået ihjel på grund af total ansvarsløshed på en filmproduktion, hvor 'intet' måtte koste penge. Tid er penge, når man laver film, og her var produktionen så presset, at al sikkerhed blev tilsidesat. Derfor var ulykken ikke et hændeligt uheld, men derimod et udtryk for grov uagtsomhed, og det gør mig så rasende, at det ingen konsekvenser får for de ansvarlige, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

- I virkeligheden kunne man lige så godt have stået med to døde skuespillere - eller fire døde børn, for der var ikke styr på nogen form for sikkerhed på den produktion.

Søborg er rasende over, at ulykken ikke får større konsekvenser for ASA Film, som producerer filmen. Hvis det havde været i England i USA havde optagelserne ikke fået lov til at fortsætte, mener filmfotografen, som også har arbejdet i udlandet.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/5e162f4f50834d2998334511cd86eb05.jpg


Bodil Jørgensen med hele familien (Foto: Niels S. Andersen)


Desuden kritiserer han, at økonomien var så presset, at der, angiveligt, ikke var råd til at hyre stuntmans til at udføre de mere risikofyldte optagelser som f.eks. den med traktoren.

Bodil Jørgensen var også tæt på at komme til skade, da Søren Sætter-Lassen fik en væg ned over sig på Det Kongelige Teater

Ifølge Ekstra Bladet ønsker ASA Film ikke at kommentere sagen.

Sponsoreret indhold