Nyheder7. november 2007

BO HAMBURGER: JEG TOG EPO

Den tidligere cykelhelt indrømmer i en ny bog, at også han tog doping i dansk cyklings storhedstid i 90’erne
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-danmark/boham-jpg.jpg

Bo Hamburger gør i dag en ende på mange års hårdnakkede benægtelser. Han stiller sig op i køen af tidligere cykelryttere, som omsider bekender deres dopingmisbrug. Det sker i en ny bog "Den største pris - en cykelrytters bekendelser", hvor han indrømmer brug af epo fra 1995 til 1997.

- Doping var en del af cykelsporten i midten af halvfemserne, og sejrene de år blev skabt på lige vilkår blandt alle ryttere. Mit alternativ havde været at køre cyklen i garage og stoppe karrieren, forklarer den tidligere cykelrytter, der traf beslutningen om at bruge doping efter en skadespause i 1995.

Bo Hamburger var overbevist om, at stort set alle hans kolleger dopede sig. Han følte sig tvunget til at gøre som dem, hvis han ville køre med om sejrene.

- Jeg ville slet ikke kunne fungere som det tynde øl. Kunne ikke acceptere at være det. I min verden var cykelsporten sort og hvid. Enten kørte jeg stærkt og kørte cykelløb, eller også kørte jeg slet ikke. Cyklingen har betydet så meget for mig, at jeg nok også i løbet af karrieren ville have solgt min kone Sanne for at nå målet. Så hvorfor ikke også tage epo, fortæller han i bogen.

Dermed slutter Bo Hamburger sig til flokken af danske cykelstjerner, Bjarne Riis, Jesper Skibby og Brian Holm, som alle har indrømmet, at de ikke kom lovligt til deres store succes i 90'erne.

Allerede i 2001 blev Bo Hamburger testet positiv for epo, men han slap af krogen og frikendt, fordi der blev sået tvivl om B-prøven.

Sponsoreret indhold