Nyheder23. februar 2023

Bliver halshugget indefra uden operation: 28-årige Cecilie kæmper for sit liv

De sidste to år har 28-årige Cecilie gradvist fået det værre og værre. I torsdags faldt hun om, og det bliver nu mere og mere tydeligt, at en operation i Spanien er livsnødvendig
Så sent som torsdag endte Cecilie på hospitalet. Hun var faldet om hos sine forældre i Helsingør. nbsp;
Så sent som torsdag endte Cecilie på hospitalet. Hun var faldet om hos sine forældre i Helsingør.
 Foto: Privat

Engang var Cecilie som alle andre unge. Hun gik i gymnasiet, hun festede, og hun levede et aktivt liv som en del af det danske karatelandshold.

Men de sidste to år har 28-årige Cecilie gradvist får det værre og værre, og i dag er der ikke skyggen tilbage af hendes engang så aktive liv.

Cecilie lider af en sjælden bindevævssygdom kaldet Ehlers-Danlos syndrom. Groft sagt betyder sygdommen, at hendes led går fra hinanden og blandt andet klemmer hendes nerver og rygmarv, så hun bogstavelig talt er ved at blive halshugget indefra.

Engang havde Cecilie et aktivt liv som alle andre unge. Men i dag er hun ofte lænket til sygesengen. 
Engang havde Cecilie et aktivt liv som alle andre unge. Men i dag er hun ofte lænket til sygesengen.
 Foto: Privat

Derfor er Cecilie tvunget til at bære en stor halskrave, lige som hun ofte må bruge krykker eller kørestol, hvis hun skal gå lange ture eller sidde ned i længere tid.

I torsdags fik Cecilie så et forvarsel om, hvor dårligt hun er ved at have det.

– Jeg faldt om ved mine forældre, blev ukontaktbar og fik kramper. Jeg blev indlagt indtil fredag, og det er jeg ikke rigtig kommet mig over. Jeg er stadig meget træt, fortæller Cecilie til SE og HØR.

– Og så har jeg hele tiden smerter i mine led og mine muskler, tilføjer hun.

Livsvigtig og lang operation

Cecilie tror og håber, at en operation kan give hende livet tilbage. Men hun kan ikke få den livsvigtige operation herhjemme.

Halskraven er nødvendig for Cecilie, for at hendes nakke ikke falder sammen. 
Halskraven er nødvendig for Cecilie, for at hendes nakke ikke falder sammen.
 Foto: Privat

Derfor har Cecilie fundet eksperter i Spanien, der er villige til at hjælpe hende med en operation. Men hjælpen er ikke gratis. Operationen koster 533.000 kroner – penge som Cecilie selv skal skaffe. Hendes netværk har derfor kastet alle kræfter ind – og både venner, bekendte og fremmede har sendt penge i Cecilies retning.

I skrivende stund er der blevet indsamlet 355.000 kroner.

– Jeg er enormt overrasket over, at det er gået så stærkt. Jeg er virkelig overvældet over, hvor meget støtte vi har mødt og fået. Jeg er dybt berørt over alle de mange fremmede, der har hjulpet, fortæller Cecilie med et smil.

Selv om hun ikke helt er i mål med beløbet, tør hun ikke vente.

Derfor har Cecilie allerede booket tid til den operation, der forhåbentlig kan give hende livet tilbage. Operationen skal efter planen gennemføres 17. maj.

Hvis Cecilie skal gå lange ture, er det nødvendigt for hende at have kørestolen med.
Hvis Cecilie skal gå lange ture, er det nødvendigt for hende at have kørestolen med.
 Foto: Privat

– Jeg skal forvente at være indlagt på hospitalet i to uger og efterfølgende være i Spanien i to uger mere, forklarer Cecilie.

Der er tale om en større operation, hvor kirurgerne vil skrue hendes to øverste nakkehvirvler fast til hendes kranie. Operationen kan tage otte timer eller mere.

– Operationen vil betyde, at jeg ikke kommer til at have særlig meget bevægelighed tilbage, men den vil på samme tid sørge for, at jeg ikke får skabt det tryk på min rygmarv, som lige nu volder mig alle problemerne, siger Cecilie, inden hun tilføjer:

– Hvis jeg ikke får den operation, tør jeg ikke tænke på, hvordan jeg har det om nogle år. Den er mit håb.

Du kan støtte Cecilies indsamling her.

Sponsoreret indhold