"Blekingegadebanden": Seerne svigter

Selv om Nikolaj Coster Waldau og Thure Lindhardt spiller glimrende som Weimann-brødrene, fanger det ikke rigtigt TV-seerne

Selv om Nikolaj Coster Waldau og Thure Lindhardt spiller glimrende som Weimann-brødrene, fanger det ikke rigtigt TV-seerne

Foto: TV2

870.000 seere var, hvad "Blekingegadebanden" samlede foran skærmen søndag aften.

Om det er godt eller skidt, svarer til at diskutere om et glas er halvfyldt eller halvtomt. På TV2 udtrykker man den forventede tilfredshed, men det er imidlertid et faktum, at det er en nedgang fra første afsnit på 160.000 seere, og det står slet ikke mål med de tal, som Danmarks Radio, der traditionelt har haft rigtig godt fat i seerne søndag aften, har haft senest med "Forbrydelsen".

Det anfægter dog ikke hverken Peter Aalbæk Jensen, hvis firma Zentropa står bag produktionen af serien, eller Kell Reinicke, som er programdirektør på TV2.

- Vi vinder til sidst. Jeg har set hele serien, og vi vinder til sidst, siger Peter Aalbæk Jensen til Ekstra Bladet, og han er ikke i tvivl om, at kvaliteten i serien i sig selv er nok til, at de pæne seertal nok skal komme.

- Selvfølgelig er det altid ærgerligt, når tallet går ned. Men julesøndagene er anderledes, for da er der simpelthen ikke så mange, som ser TV, siger Kell Reinicke til Ekstra Bladet.

Mens serier som "Forbrydelsen" og ikke mindst "Krøniken" trak et par millioner seere hver søndag og dermed overgik alle andre udsendelser, så må "Blekingegadebanden" i denne uge lide den tort, at et gammelt koncept som "Hammerslag" og tilmed også filmen "Landsbylægen" samlede flere seere.

Se Gallups seertal her.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close