Nyheder21. august 2023(opd. 21. august 2023)

Bjørn angriber to jægere: Nu er de indlagt

Angrebet skete i det centrale Sverige
Det er heldigvis meget sjældent, at en bjørn dræber mennesker i Sverige. Men i 2004 skete det. Bjørnen blev dræbt og var den første i dengang 106 år, som havde dræbt et menneske i landet.
Det er heldigvis meget sjældent, at en bjørn dræber mennesker i Sverige. Men i 2004 skete det. Hunbjørnen blev dræbt og var den første i dengang 106 år, som havde dræbt et menneske i landet.
 Foto: Alf Lindbergh/AFP/Ritzau Scanpix

En bjørn har angrebet to jægere i Ljusdal i det centrale Sverige. Det bekræfter lokale myndigheder over for tv-stationen SVT.

Begge jægere er indlagt. Det er endnu uklart, hvor alvorlige skader de har fået.

Bjørnen blev skudt og dræbt i forbindelse med angrebet. Det oplyser regionsstyrelsen i regionen Gävleborg, hvor de to jægere blev angrebet.

- Vi har haft en kollega på stedet, men vi har ikke så meget information, siger talsperson Sandra Wahlund.

Mandag lød startskuddet for årets bjørnejagt i Sverige. I alt er der givet tilladelse til, at jægere må nedlægge 649 bjørne i de regioner i Sverige, hvor bjørnene lever. Det er 27 flere end sidste år.

I Gävleborg må der højst nedlægges 140 bjørne.

Kort før klokken 8 mandag morgen, da jagten havde været i gang i få timer, var der skudt de første 18 bjørne rundt om i Sverige. Det skriver Aftonbladet.

Jagten varer i nogle regioner frem til 15. oktober. Andre steder slutter den tidligere, hvis man når op på det maksimale antal bjørne, der må skydes.

I år ventes bjørnejagten at være hurtigere overstået end tidligere, fordi det for første gang er tilladt at bruge jagthunde og at lokke bjørnene frem med mad.

Sponsoreret indhold