Bjarne Riis: Kvinderne vidste alt

Bjarne Riis fortalte kun om sit dopingmisbrug til sin allermest fortrolige

Bjarne Riis fortalte kun om sit dopingmisbrug til sin allermest fortrolige

Foto: All Over

I 2007 måtte den tidligere Tour de France-vinder Bjarne Riis krybe til korset og indrømme, at han havde brugt epo fra 1993 til 1998.

Før den dag var der kun 2 mennesker, der kendte cykelstjernens hemmelighed, nemlig de 2 kvinder i hans liv, ekskonen Mette og hans nuværende hustru Anne Dorthe.

Det afslører Riis i sin selvbiografi med titlen "Riis", som kommer på gaden på tirsdag, skriver B.T.

Læs også: Bjarne blev far til 4

- Selvfølgelig vidste Mette det dengang. Det var hun tvunget til, for jeg skulle jo have præparatet hjemme i køleskabet. Men ellers var der ikke nogen, der vidste det i min omgangskreds, min familie og så videre, fortæller Bjarne Riis til avisen.

Under OL i Atlanta i 1996 mødte Riis håndboldstjernen Anne Dorthe Tanderup, der endte med at blive hans kone. Hun fik også hele sandheden at vide.

Læs også: Bjarne sang for Anne Dorthe

- Det var selvfølgelig ikke det fedeste. Men jeg accepterede det, fordi det var en del af hans sport. Det var et valg, han tog, før han mødte mig. Det var en del af ham, forklarer Tanderup i et interview med Søndagsavisen.

Bjarne Riis blev nr. 3 i Tour de France i 1995, vandt løbet året efter, mens han sluttede som nr. 7 i 1997 og blev nummer 11 i 1998.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close