Nyheder 31. juli 2012

Bjarne Riis frygter fedme

Cykel-legenden vogter over vægten
Bjarne passer på, at han ikke bli'r for tyk
Bjarne passer på, at han ikke bli'r for tyk
Foto: All Over

At gå fra at være professionel cykelrytter til at være motionist er ikke en nem overgang. Der kan ryge nogle ekstra kilo på, når kroppen ikke længere piskes så hårdt. Det har Bjarne Riis, tidligere topcykelrytter, Tour de France-vinder og nuværende ejer af Riis Cycling A/S, måtte sande.

Læs også: Rikke Gøransson har tabt sig

I et interview med magasinet Aktiv Træning forklarer cykel-legenden, at det kræver en indsats at holde vægten nede.

- Jeg er forfængelig i forhold til, at jeg vil holde mig i god stand, og det er en nødvendighed for mig at være i god form. Jeg kan med det samme mærke, hvis jeg tager et par kilo på, og så tager jeg mig sammen.

- Men uden at være totalt fanatisk. Det har jeg været så rigeligt. Nu er jeg bare sund og fornuftig, siger Bjarne Riis, som har en idealvægt på 77 kilo og en maksimumvægt på 82 kilo, til Aktiv Træning.

Læs også: Joey Moe på slankekur

Metoderne til at holde idealvægten lyder bl.a. på en personlig træner, valget mellem rødvin eller dessert og et mål om at kunne følge med på cykelholdets træningslejre.

Og så hjælper det at bo sammen med en kostvejleder. Bjarne Riis er gift med den tidligere håndboldspiller Anne Dorthe Tanderup, og hun sørger bl.a. for en kost uden gluten til hele familien. Det kan dog være svært for Bjarne at holde den sunde linje, når han rejser med cykelholdet eller er på andre forretningsrejser.

Sponsoreret indhold