Nyheder2. december 2008

Bjarne Riis: Cykeldrengene er chokerede

IT Factorys konkurs og vennen Stein Baggers forsvinden ryster chokerer de tre profiler fra Riis' hold
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-danmark/bjarne-riis-i-klemme-jpg.jpg
 Foto: All Over

Selvom Saxo Bank stadig holder ved sine kontraktlige forpligtelser, så har cykelhold-ejer Bjarne Riis ikke været heldig med sine sponsorer i år. Først stoppede CSC samarbejdet og nu er den nye sponsor IT Factory gået konkurs, og bagmanden Stein Bagger forsvundet under en rejse til Dubai.

- Først sagde jeg til mig selv - det er ikke virkeligt det her. Men nu må vi jo ud og finde en ny sponsor, siger Bjarne Riis til DR.

Ejeren af cykelholdet, der i år i det mindste har haft stor sportslig succes, ikke mindst med Sastres Tour De France-sejr, afviser imidlertid, at han selv skulle gå ind og spytte de 30-40 millioner kroner holdet mangler, i kassen.

- Det er slet ikke på tale. Lige nu er det en ulykkelig situation, siger han.

To af hans faste støtter omkring holdet, Jens Veggerby og B.S. Christiansen, er begge rystede over tabet af sponsoren og i høj grad også over finans-fantasten Stein Bagger.

- Han er jo en guttermand, venlig og karismatisk. Han har så mange plusser, som går lige i folk, og så viser det sig, at han har taget røven på os alle sammen, siger Jens Veggerby til Ekstra Bladet.

- Jeg er vred over, at han er forsvundet, siger B.S. Christiansen til bladet og fortsætter let frustreret over, at han ikke har set det menneskelige kollaps komme: - Jeg har aldrig observeret noget unormalt ved ham.

Optimismen omkring cykelholdet fejler dog ikke noget. Alle forventer, at det kan lade sig gøre at finde en ny sponsor, der vil lægge de op mod 40 millioner kroner. Finanskrise eller ej.

Sponsoreret indhold