Nyheder2. maj 2015

Bisættelsen er slut: Her bæres Fog ud på sin sidste rejse

Den afholdte kendismægler blev bisat fra Skovshoved Kirke
Af af
Den afholdte kendismægler blev bisat fra Skovshoved Kirke
Den afholdte kendismægler blev bisat fra Skovshoved Kirke
 Foto: Thomas LaursenJan Fog kunne ikke have bedt om et smukkere vejr på sin allersidste rejse. Solen skinnede således fra en skyfri himmel, da han kort før klokken 12.00 blev båret ud fra Skovshoved Kirke i Klampenborg.

Her havde venner og familie forinden taget en rørende afsked med den 66-årige kendismægler, der sov ind forrige torsdag efter at have kæmpet mod kræft i en længere periode.

Kirkeklokkerne begyndte at ringe kort før klokken 11.00, og der havde de mange venner og familiemedlemmer taget plads i den 100 år gamle kirke i Klampenborg.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/6986d7adc4e9400787c099e4992b2ea6.jpgVenner og familie siger et sidste farvel til Jan Fog ved rustvognen (Foto: Thomas Laursen)


I kirken lyttede gæsterne stille med, da præsten holdt en meget personlig tale om Jan Fog. Heri fortalte hun om en vellidt mand, der forstod "at nyde livet i fulde drag" og altid være til stede i nu'et - og aldrig glemme at lytte og være opmærksom på andre. Hun nævnte blandt andet nogle vise ord - sagt netop af Jan Fog:

LÆS OGSÅ: Vennernes rørende hyldest: Sang Jans sang i kirken

- Det allervigtigste i livet er at tænke på andre og ikke være egoistisk. Det er ikke sjovt at have en hel masse penge og have køleskabet fyldt op med kaviar og champagne, hvis du ikke har nogen at dele det med. Det havde Jan Fog.

- Han var i den grad et både elsket og favnende menneske, der gav ud af sig selv og investerede i andre mennesker, sagde præsten blandt andet i sin tale.

Kirken var - som forventet - helt fyldt i anledningen af Jan Fogs bisættelse, og at kendismægleren var afholdt af mange kom især til udtryk under selve bisættelsen.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/02e4e7bf7f8549a290a0c99c462c6056.jpgMange blomster prydede kirkegulvet i Skovshoved Kirke (Foto: Thomas Laursen)


Vennerne hyldede Fog med sang
Her havde vennerne således valgt, at der skulle synges den sang, som vennerne fik lavet i anledningen af hans 60 års fødselsdag seks år tidligere.

Sangen hedder ganske enkelt "Vi Elsker Jan", og i den hylder vennerne Jan Fog "som den bedste ven, vi har".

Af salmer blev der blandt andet sunget "I Østen Stiger Solen Op" og "Op, al den ting som Gud har gjort".

Inden vennerne tog plads i kirken valgte flere at sætte lidt ord på, hvem Jan Fog var.

- Jan Fog var en brillant mand. Han var en god fyr, sagde Erik Brandt, da han ankom til kirken omkring kl. 10.00 med en stor buket hvide liljer i favnen.

Også Hummel-chefen Christian Stadil havde mange positive ord at sige om sin gode ven.

- Han var en givende og fantastisk mand. Han vil blive savnet, sagde Christian Stadil således, da han ankom til Skovshoved Kirke.

Dennis Knudsen, Morten Løkkegaard og Janni Spies var også blandt de fremmødte.

LÆS OGSÅ: Portræt: Jan Fog kæmpede sig til tops og fik drømmen opfyldt

Selvom der ligger flere smukke bårebuketter langs kirkegulvet, er gæsterne blevet opfordret til at betænke Kræftens Bekæmpelse i stedet for at medbringe bårebuketter og kranse. Det fremgik af den dødsannonce, som familien indrykkede i Berlingske for nogle dage siden.

Efter bisættelsen vil Jan Fogs aske efter eget ønske blive spredt over Øresund.

Jan Fog håbede på, at han ville blive rask
Liebhavermægleren, som de fleste nok specielt husker fra 'Liebhaverne'-programmerne på TV 2, døde torsdag den 23. april omkring kl. 17:30, efter at han udviklede komplikationer efter en stamcelletransfusion.

LÆS OGSÅ: Jan Fog spillede højt spil og tabte

Jan Fog håbede ellers inderligt, at stamcelletransfusionen ville kurere ham for den "gammelmandsleukæmi", som han havde lidt af i over et år.

- Meningen er, at jeg bliver 100 procent rask, når operationen er overstået, sagde den folkekære kendismægler i et åbenhjertigt interview med SE og HØR i marts.

Men efter operationen, hvor han transplanteret dna fra en 25-årig tysk kvinde ind i kroppen, udviklede Jan Fog en virus og endte i koma på Rigshospitalet. Her sov han ind torsdag den 23. april omkring kl. 17:30 blot 66 år gammel.

Sponsoreret indhold