Nyheder10. april 2015

Birgitte Hjort: ’Game of Thrones’ øger presset

Den danske skuespillerinde kan mærke et større pres efter at have bevæget sig til den internationale scene
Birgitte Hjort Sørensen til premiere på filmen "Marie Krøyer", hvor hun havde titelrollen
Birgitte Hjort Sørensen til premiere på filmen "Marie Krøyer", hvor hun havde titelrollen
 Foto: Claus PoulsenSkuespillerinden Birgitte Hjort Sørensen slog for alvor sit navn fast med rollen som stædig journalist i tv-serien "Borgen". Siden er det kun gået fremad for den danske skuespiller, der netop nu er aktuel i
HBO's amerikanske hitserie Game of Thrones.

Med sin deltagelse i den store amerikanske tv-produktion kan den danske skuespiller også for alvor mærke, at hun nu er endt i den tunge liga, hvor der er skruet op for intensiteten.

LÆS OGSÅ: Se videoen: Birgitte Hjort Sørensen i Game of Thrones

- Når det hele er så meget større, og mange flere mennesker er afhængige af, at man gør sit arbejde ordentligt, så bliver presset større, siger Birgitte Hjort Sørensen torsdag aften til den danske gallapremiere på sæson fem.

- Der er pludselig en hel verden, der ser med, så der hviler et andet ansvar på os, og det kan man mærke på folk. De strammer sig virkelig an, siger skuespillerinde og roser holdet bag serien for at være meget professionelle.

LÆS OGSÅ: Birgitte Hjort Sørensen: Sådan fik jeg rollen

Allerede inden optagelserne havde hun dog hørt en masse godt om tv-serien fra sin danske kollega Nikolaj Coster-Waldau, der har spillet rollen som Jaime Lannister i alle fem sæsoner.

- Jeg kender Nikolaj fra nogle år siden, hvor vi lavede film sammen, så vi snakkede lidt i telefon sammen undervejs, og han gav mig nogle gode råd, hvilket var rart.

LÆS OGSÅ: Endnu en dansk skuespiller i 'Game of Thrones'

- Han sagde, at holdet var smaddersøde, og at jeg sagtens kunne klare det, fortæller skuespillerinden, der er i den kommende sæson spiller en af de vilde, der kommer fra området nord for muren.

Sponsoreret indhold