Nyheder 21. januar 2016

Ulovligt lån: Bircow snød i skat

Linie 3-komikeren hævede over 300.000 kr. i sit firma uden at betale skat af pengene
(Foto: Thomas Laursen)

Den 64-årige skuespiller Anders Bircow glemte i 2014 og 2015 alt om at betale skat og arbejdsmarkedsbidrag, hver gang han hævede løn i sit firma Andy ApS.

Derfor får den bankuddannede komiker i regnskabet en opsang fra sin revisor, som gør opmærksom på, at selskabslovens paragraf 210 er overtrådt, idet Anders Bircow ulovligt har lånt 316.000 kr. af Andy ApS.

Desuden har han ikke afregnet A-skat og arbejdsmarkedsbidrag rettidigt. Dermed risikerer Bircow en bødestraf.

Indtægten i Andy ApS er ikke imponerende, selv om Bircow sammen med Preben Kristensen og Thomas Eje i 2012 og 2013 gennemførte en vellykket Linie 3-turné.

Det forhindrede dog ikke Anders Bircow i at hæve en løn, der var 150.000 kr. højere end indtjeningen i selskabet.

Fidus med fruen

446.700 kr. lød Anders Bircows løn på, mens Andy ApS havde en indkomst på bare 296.469 kr. Formuen i ”Andy” er nu kun på beskedne 48.703 kr.

I Linie 3’s storhedstid var der så mange penge, at Anders Bircow med lidt snusfornuft kunne have levet sorgløst resten af livet.

[node:aller-related-content]

Det står ikke bedre til i Anders Bircows andet firma Ahlm & Bircow Networking ApS, som han har sammen med sin kone Marion.

2014-regnskabet sluttede med et underskud på 84.518 kr. – primært fordi ægteparret hævede mere i løn, end firmaet tjente.

Også Ahlm & Bircow Networking ApS har ulovligt udlånt penge i løbet af regnskabsåret. Beløbet har hr. og fru Bircow dog tilbagebetalt inden udgangen af 2014.

– Jeg er ikke inde i det regnskabstekniske, men smider alle bilag i en spand, som min revisor får. Jeg har ikke hævet penge uden at gøre opmærksom på, at det var løn, men jeg har begået en fejl ved ikke at betale skatten i løbet af året. Det er bragt i orden nu, forklarer Anders Bircow, som også har firma med hustruen Marion.

Sponsoreret indhold