Nyheder 18. december 2021

Biograferne forbereder sig på lang nedlukning: Her kan du se "Spider-man" hele natten

Man skal være hurtig, hvis man skal nå at få sig en god biografoplevelse, før salene endnu en gang skal stå tomme. Det får Atlas Biograferne i Rødovre til at holde dørene åbne og vise den nyeste ”Spider-Man: No Way Home”-film helt frem til søndag morgen
Foto: Ritzau Scanpix

Udsigten til igen at spise lune biografpopcorn og få store filmoplevelser i mørket kan fra i morgen søndag godt virke lidt lange.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De danske biografer er nemlig ligesom andre kulturtilbud omfattet af de nyeste restriktioner, som træder i kraft søndag morgen klokken 8, og som - indtil videre – varer til den 17. januar.

Det vækker både bekymring og frustrationer i de danske biografsale, for sidste gang de måtte lukke og slukke, endte nedlukningen med at vare længere end først antaget.

Og det frygter biografejer Emil Mark Nørholm, vil ske igen. Han driver biografer i Humlebæk, Frederiksværk og Rødovre.

- Da de lukkede biograferne ned sidste år, sagde de, at det ville vare til den 4. januar. Og pludselig var det maj, fortæller han til Ritzau.

Vises hele natten

I en af Emil Mark Nørholms biografer – Atlas Biograferne ved Rødovre Centrum – har man derfor valgt at holde åbent helt frem til søndag morgen, når restriktionerne træder i kraft og biffen slår dørene i igen.

Det er særligt den længeventede ”Spider-Man: No Way Home”, som folk på de kanter nu kan skynde sig at få lov at se på det store lærred.

- Jeg synes, at vores gæster skal have mulighed for at se den nye ”Spider-Man”-film, som jeg ved, at mange har glædet sig til, siger han, og fortsætter:

- Vi får måske mulighed for at sætte den på programmet igen, når vi genåbner, men omvendt ved vi jo ikke, hvornår det sker.

Artiklen fortsætter under billedet:

Foto: MEGA

"Spider-Man: No Way Home" med stjernerne Tom Holland (t.h.) og Zendaya (i midten) stod til at blive den tredjemest sete film i Danmark i år, men det har coronarestriktioner nu sat en stopper for. (Foto: MEGA)

I Atlas Biograferne kan man således sætte sig ind for at se den nyeste Marvel-superheltefilm klokken 22.15, 23.15, 23.59 – men også på den anden side af midnat klokken 03.15, 04.00,04.30 og 05.10.

Årets bedste uger

Biografejer Emil Mark Nørholm er frustreret over at skulle lukke på tærsklen til de traditionelt bedste uger i hele året, og han mener ikke, at nedlukningen er sagligt begrundet.

Det gør Lars Werge, der er direktør for brancheforeningen Danske Biografer, heller ikke.

- Spisesteder, caféer og værtshuse må holde åbent, men biograferne må ikke.

- Det endda selv om, at alle sidder med ansigtet vendt samme vej og med god afstand, samtidig med at der hverken er nogen, der danser eller synger. Den logik er svær at forstå, siger han.

Sponsoreret indhold