Nyheder17. december 2015

Biografer dropper 1864-filmen

Instruktøren Ole Bornedal skal ikke regne med, at publikum får mulighed for at se hans filmudgave af hans TV-serie "1864" i biografen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/1864_-_thomas_s._laursen_-_web1.jpg
 (Foto: Thomas S. Laursen)

Den stort opsatte og meget kritiserede tv-serie "1864" skulle have været vist i danske biografer i en særlig to timer lang filmudgave, men på grund af manglende interesse fra biograferne kommer det ifølge Politiken ikke til at ske.

- Vi har lavet en skøn spillefilm, som vi desværre må sande, nok ikke kommer til at ramme de danske biografer, siger filmens producent, Peter Bose fra Miso Film, til avisen.

Han har fået nej fra Biografklub Danmark til at få filmen på programmet, og der er heller ingen distributører, der tror på filmens potentiale.

Årsagen er hovedsageligt, at der er for lidt nyt materiale i filmen i forhold til tv-serien.

Og det endda på trods af, at eksempelvis SF Film tidligere troede på, at man kunne lokke 200.000 ind og se en ny udgave af det historiske drama på det store lærred.

Det Danske Filminstitut afviste at støtte filmen, fordi man tidligere har oplevet dårlige salgstal til film, som er baseret på tv-serier - blandt andet "Lærkevej" og "Den som dræber."

Men derfor ærgrer direktør Henrik Bo Nielsen sig alligevel over, at "1864" altså ikke får premiere i biograferne.

- Det er en kæmpesatsning, og der er brugt en masse af licensbetalernes penge på det. Det er en skam, at den ikke bliver sat op, så borgerne kan tage stilling til, om det er godt eller skidt, siger han til Politiken.

Ole Bornedal skriver i en mail til avisen, at han for længst har opgivet håbet om at få filmen at se i biografen.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-cta_facebook_116.png
null

Sponsoreret indhold