Nyheder30. november 2007

BILL HOLMBERG: PÅ MED GUMMIET

TV-værten fra ”De Fantastiske 5” dyrker altid sikker sex – han har mistet adskillige venner til AIDS
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-danmark/aidsdag1-jpg.jpg

- Det er stadig lige så aktuelt at tale om AIDS i dag, som det var i 80'erne. Dengang kaldte man det bøssepesten, og heldigvis er vi blevet klogere i dag. Men ungdommen har jo ikke fattet beskeden endnu, siger Bill Holmberg.
TV-værten har selv mistet adskillige venner til den livsfarlige sygdom.
- Jeg har mistet gode venner, som jeg havde tætte og nære forhold til. De var kun i slutningen af 20'erne - starten af 30'erne, så de døde jo alt for tidligt. Jeg har stadig gode venner tæt inde på livet, som er smittet, men som heldigvis lever godt.
Men på trods af det, mener Bill Holmberg, at det er vigtigt at fortælle, at der endnu ikke er fundet en kur imod AIDS.
- Man kan få livsforlængende medicin, men man ender med at dø af det. Det er superhårdt at miste dem, man holder af og har kære. Det er jo et stort savn, at miste nogle gode venner. Man har en fortid sammen, og pludselig er det som om, at der er et hul i hukkommelsen, fordi de ikke er der længere til at mindes sammen med en. Det er jo så enkelt - på med gummiet, så behøver man ikke at miste, siger han.

Unfair
Standup-komikeren og bagsideskribenten Audrey Castañeda har også mistet mange venner til det, som hun kalder "kærlighedssygdommen".
- Jeg har set, hvad sygdommen gør. Det er så unfair, fordi det er en sygdom, man får i den situation, hvor man er mest intim med et andet menneske, og hvor man giver sig selv væk. Det er en uhyggelig sygdom, som fjerner din værdighed, håner dig og til sidst slår dig ihjel, siger hun.
Audrey Castañeda har også mistet en del venner til AIDS.
- Der findes stadig mange, som ikke vil drikke af samme kop eller dele toilet med en HIV-smittet, siger hun.
Hun husker især det kaos, der opstod i 80'erne, da AIDS kom til Danmark, og ingen rigtig vidste, hvad det var for en sygdom.
- Det værste var at se folk dø helt alene. De blev isoleret, da familierne slog hånden af dem. Og sådan er det stadig for mange i dag, konstaterer Audrey Castañeda.
I dag lever cirka 5000 danskere med AIDS. Selv om de ikke nødvendigvis dør af sygdommen med det samme, slår den livet i stykker, fordi sygdommen er omgivet af tabu og fordomme.
I dag er det World AIDS Day, og det markeres over hele landet. Der bliver blandt andet tændt lys på Nytorv i København til minde om alle de personer, der er døde af AIDS i Danmark.
Læs om alle arrangementerne på AIDS Fondets hjemmeside, og se hvordan du kan være med til at støtte kampen mod AIDS.


http://www.aidsfondet.dk/world_aids_day_2007/world_aids_day_2007

Sponsoreret indhold