Nyheder7. marts 2020

Bill Clinton: Monica Lewinsky-skandalen var det dummeste, jeg kunne have gjort

Bill og Hillary Clinton åbner i ny dokumentarfilm op om den famøse Monica Lewinsky-affære
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bill-clinton.jpg
 Foto: MEGA

I den nye dokumentarfilm, "Hillary", der går helt tæt på både Bill og Hillary Clinton fortæller den tidligere amerikanske præsident om det forhold, han havde til Monica Lewinsky - en ung praktikant i Det Hvide Hus.

Han afslører, at affæren blev indledt som et forsøg på at håndtere det pres, jobbet som præsident lagde på ham, men da rygterne slap ud, blev han nødt til at fortælle sin kone sandheden.

- Jeg satte mig på sengen og talte med Hillary, siger han i dokumentarfilmen.

- Jeg fortalte hende præcis, hvad der skete, hvornår det skete. Jeg sagde: 'Jeg har det forfærdeligt med det.' Jeg sagde: 'Vi har været igennem en del de sidste par år. Jeg har intet forsvar. Det er umuligt at undskylde, hvad jeg har gjort'.

- Ingen sætter sig ned og tænker: 'Jeg tror, jeg vil løbe en vildt uansvarlig risiko. Det er skidt for min familie, skidt for mit land, skidt for de folk der arbejder med mig', siger han.

Også Hillary er i dokumentaren helt ærlig om, hvordan hun havde det med sin mands affære.

- Jeg var bare knust. Jeg kunne simpelthen ikke tro på det. Jeg var bare så personligt såret, og 'jeg kan ikke fatte det her. Jeg kan ikke fatte, at du løj'. Det var... forfærdeligt, uddyber Hillary.

Datteren spillede en vigtig rolle

Hillary fortæller, hvordan hun krævede, at Bill selv sørgede for at overlevere nyheden om affæren til datteren, Chelsea.

- Så det gjorde jeg, hvilket var forfærdeligt. Helt forståeligt, fordi det, jeg gjorde, var forkert. Jeg hadede simpelthen at såre hende.

https://imgix.seoghoer.dk/bill2.jpg
 Foto: MEGA

Hillary, Chelsea og Bill Clinton fotograferet på græsplænen foran Det Hvide Hus.
Foto: MEGA.

Parret fortæller i den nye dokumentarfilm, der bliver vist i fire dele, at datteren spillede en afgørende rolle for, at de kunne komme gennem skandalen - både i det private og i det offentlige liv.

Fotografer fangede flere gange den lille familie gå sammen på græsarealerne omkring Det Hvide Hus, og Chelsea, placeret mellem sine forældre, der begge har armen om hende, blev symbolet på, hvordan kærligheden og ægteskabet klarede skandalen.

Affæren definerede Lewinskys liv

Monica Lewinskys liv blev aldrig det samme efter affæren med den amerikanske præsident, og det er noget, han har haft det svært med.

- I løbet af årene har jeg set hende forsøge at få et normalt liv igen. Men man bliver nødt at beslutte sig for, hvordan man definerer normalt, siger Clinton ifølge CNN.

Præsidentens affære med Lewinsky blev indledt i 1995, da hun var blot 22 år gammel, men kom først frem i 1998. Skandalen ledte blandt andet til, at der blev startet en rigsretssag mod Bill Clinton, men senatet afgjorde i 1999, at affæren ikke var nok til at afsætte ham som præsident.

Bill og Hillary besluttede for at gå i parterapi. Noget, den forhenværende præsident siger, at han havde brug for på det tidspunkt.

Dokumentaren vises på den amerikanske streamingtjeneste Hulu. Det vides endnu ikke, om dokumentaren bliver tilgængelig på danske streamingtjenester.

Sponsoreret indhold