Nyheder 15. juli 2016

Bier kæmper om Emmy-priser: Jeg er mega glad

Den danske instruktør Susanne Bier glæder sig over sin nominering til en Emmy for bedste instruktør. I forvejen har hun en Oscar-statuette
Foto: AOP

Hjemme hos den danske instruktør Susanne Bier står der en Oscar-statuette, og den kan meget snart få selskab af en Emmy. Bier er nemlig nomineret til den prestigefyldte tv-pris for serien "Natportieren", og det er en ære, der har fået succesinstruktøren til at juble.

- Jeg hoppede simpelthen op i loftet, da jeg fik det at vide. Jeg er bare mega glad, siger Bier, der er nomineret for bedste instruktør i kategorien "limited series, movie or dramatic special."

Men det er ikke den eneste pris, serien kan gå hen og vinde.

- Vi har fået 12 nomineringer, og jeg har det sådan "hold da op". Der er jo store nomineringer, det er i de tunge kategorier, siger Susanne Bier og uddyber:

- Jeg føler, at vi bliver anerkendt for seriens kunstneriske vision. Tv har i en lang periode været forfatterens medie, men det ændrer sig, og det betyder også, at der bliver stillet andre krav til iscenesættelsen. Vi har også fået nomineringer indenfor lyd og musik, og det betyder jo, at det materiale også bliver taget alvorligt, siger hun.

Susanne Bier kalder opgaven med at instruere "Natportieren", der fortæller den hårrejsende historie om superskurken Richard Roper og hotelportieren Jonathan Pine, for "mega sjov og inspirerende", og giver gerne et bud på, hvorfor tv-seere fra hele verden er faldet for serien.

- Jeg tror, folk synes, den er seværdig, fordi den er spændende og gribende og underholdende. Den er seværdig på forskellige plan, for eksempel tror jeg også, at folk nyder de flotte kostumer, siger Bier.

Hvorvidt den danske instruktør løber med en statuette, bliver afsløret den 18. september.

- Det ville da være skønt, det ville være fantastisk. Men først vil jeg tillade mig at nyde det, at jeg er nomineret, siger hun.

Sponsoreret indhold