Nyheder 2. oktober 2021

Betjent tvunget til af aflevere våben - to mænd jages

Politiet vil gerne høre fra vidner i en sag, hvor politimand i Herlev blev tvunget til at udlevere sin pistol
Foto: Politi.dk (arkiv)

Politiet leder lørdag fortsat efter to mænd, der natten til fredag truede en betjent med en pistol på Valnæsvej i Herlev og tvang ham til at udlevere sit våben.

- Vi har fået en del henvendelser, som vi nu undersøger nærmere, men vi vil stadig gerne høre fra vidner eller andre, der har oplysninger i sagen, siger vagtchef Henrik Andreasen fra Københavns Vestegns Politi.

Ved 02-tiden natten til fredag var politiet i Herlev med en såkaldt Lima-patrulje - Lima står for leder.

Tilfældigt fik en betjent øje på to mænd, som han råbte an. Mændene stak af til fods, og betjenten satte efter dem.

De to delte sig, hvorefter betjenten blev konfronteret af den ene mand på Valnæsvej ud for nummer 67. Politimanden blev truet med en pistol og tvunget til at aflevere sit tjenestevåben. Det blev dog senere fundet igen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- At true en politimand med en pistol er fuldstændig uacceptabelt og særdeles groft og noget, vi ser på med meget stor alvor. Vi har sat massivt ind på at finde gerningsmændene, sagde chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard fredag på Twitter.

- Vores politimand har handlet korrekt og resolut. Han har det efter omstændighederne godt, men er naturligvis mærket af situationen.Sammen med Politiforbundet tager vi, hans kolleger og ledelse hånd om ham, lød det videre.

De to mænd flygtede til fods, formentlig i nordvestlig retning.

Den ene gerningsmand beskrives som en mand, der formentlig ikke er etnisk dansk. Han var kraftig af bygning og cirka 175-180 centimeter høj. Han var iført helt sort tøj og sorte tynde handsker som i håndfladen formentlig var grå.

Manden var kendetegnet ved et sort kraftigt fuldskæg og kort sort hår, cirka fem til ti centimeter langt. Han talte dansk med accent.

Den anden gerningsmand beskrives som værende cirka et halvt hoved højere end sin kumpan. Ifølge beskrivelsen var han formentlig ikke etnisk dansk. Også han var iført sort tøj.

Sponsoreret indhold