Besvimede under pressemøde: Nu skriver udenlandske medier fejlagtigt, at hun er død

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det skabte stort postyr, da Tanja Erichsen, som er enhedschef i Lægemiddelstyrelsen, pludseligt besvimede under et pressemøde om AstraZeneca-vaccinen

Hendes kollega Søren Brostrøm ilede hurtigt til med førstehjælp, og flere danske medier berettede efterfølgende op, at Tanja Erichsen selv kunne gå ud til den ambulance, som for en sikkerheds skyld kørte hende på hospitalet.

Efterfølgende har enhedschefen da også takket for omsorgen på Twitter og fortalt, at hun er i bedring, selvom hendes hoved tog et hårdt slag. 

Artiklen fortsætter under tweetet

Men en fjer kan som bekendt blive til fem høns, og en dansk nyhed om en besvimende embedsmand kan åbenbart blive til fake news i Grækenland. 

Tjekdet.dk skriver, at flere udenlandske medier genfortæller den danske nyhed - men med en meget mere kedelig udgang. 

Det græske online-medie greeknewsondemand.com skriver, at Tanja Erichsen døde, ligesom et andet græsk medie skriver, at hun døde, fordi hun forinden havde fået en corona-vaccine. 

Men som vi kan se på Twitter - og sikkert også kan se til den kommende udmelding om Johnson & Johnson i Danmark, som er skemalagt til en gang i næste uge - så lever Tanja Erichsen altså i bedste velgående. 

Lægemiddelstyrelsen oplyser over for tjekdet.dk, at Tanja Erichsen endnu ikke er blevet vaccineret mod covid-19.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close