Nyheder18. juli 2022

Besøg af hedebølgen: Dansk varmerekord kan være på vej

Det kan gå hen og blive rekordvarmt på onsdag, når temperaturerne kan snige sig op mod 35 grader
Sommerens oplagte stranddag? Muligvis den kommende onsdag. Du kommer i hvert fald ikke til at fryse 
Sommerens oplagte stranddag? Muligvis den kommende onsdag. Du kommer i hvert fald ikke til at fryse
 Foto: Colourbox

Hvis man skal overbevise sin chef på jobbet om varmefri med tilpas gode argumenter, så skal man muligvis vælge at gøre det på onsdag.

For her kan den hedebølge, som det sydlige Europa lige nu er ramt af, komme et smut forbi os nordpå, hvilket kan give os temperaturer, der vil helt op og kysse 35 grader.

Det fortæller vagtchef hos Danmarks Meteorologiske Institut, Mette Wagner.

- Onsdag tager temperaturen et nøk opad, og der ligger vi nok på en 28 til 33-35 grader måske, og så må vi se, om det kommer højere op, hvis vindretningen er rigtig, siger Mette Wagner.

Ifølge DMI's prognoser mandag aften klokken 20 kan eksempelvis Viborg og Holstebro i Jylland se frem til 35 grader onsdag eftermiddag.

Vi skal helt tilbage til sommeren 1975 for at finde den hidtidige danske varmerekord. Her blev temperaturerne i Holstebro målt til 36,4 grader.

Vinden er vigtig

Hos DMI tør de dog ikke at love, at rekorden vil kunne noteres - eller ligefrem slås - efter onsdag.

- Det vil jeg ikke sige på nuværende tidspunkt. Der er så mange usikkerheder i, om vi når den eller ej, siger vagtchef Mette Wagner.

Det er nemlig afgørende, at skal vinden står rigtig.

- Så er det, at vi skal have vinden fra en sydlig retning, så luften kommer nede fra Sydeuropa over Tyskland og ind over Danmark, og så skal vi have meget svage vindforhold.

Undgår vores egen hedebølge

Allerede tirsdag kommer varmen til sønderjyderne, der kan opleve de højeste temperaturer.

- Tirsdag ser det ud til, at vi generelt får et snit på 25 til 30 grader og nogle steder måske 31 eller 32 grader, siger vagtchefen.

Da det kun er tirsdag og onsdag, at temperaturen ser ud til at nå over 28 grader, ser det dog ikke ud til, at en hedebølge rammer Danmark.

Sponsoreret indhold