Nyheder7. oktober 2022

Besked på vej til fem patienter: Fik amputeret deres ben

Fem patienter i Region Sjælland får nu besked om, at de kan søge erstatning efter et mangelfuldt forløb, hvor de fik amputeret deres ben
Fem patienter i Region Sjælland modtager besked om, at de kan søge erstatning efter et mangelfuldt forløb, hvor de fik amputeret et ben.
Fem patienter i Region Sjælland modtager besked om, at de kan søge erstatning efter et mangelfuldt forløb, hvor de fik amputeret et ben.
 Foto: Ritzau Scanpix

Fem patienter i Region Sjælland kan have grundlag for at søge erstatning for et muligvis mangelfuldt patientforløb, da de fik amputeret deres ben.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Speciallæger har gennemgået 150 journaler fra 2019 til 2022 for at se, om der kan være tvivl om, hvorvidt patienternes amputation kunne være undgået.

- Vi tager nu direkte kontakt til patienterne for at erstatningsvejlede og hjælpe dem med at søge erstatning, hvis de ønsker det, siger koncerndirektør Jesper Gyllenborg i pressemeddelelsen.

De mange gennemgåede journaler gælder patienter, som havde fået gennemført en benamputation, uden at der var blevet foretaget en karkirurgisk vurdering indenfor et år før amputation.

Til at starte med ville regionen gennemgå 291 journaler. Men antallet blev altså skåret ned, fordi det viste sig, at 141 patienter var blevet amputeret af andre årsager. Eksempelvis på grund af kræft eller traumer.

- Det er vigtigt at understrege, at alle patienter, uanset om deres forløb er vurderet af speciallæger, kan anmelde en sag til Patienterstatningen, hvis man mener, at der er sket fejl i behandlingen, siger Jesper Gyllenborg.

Sponsoreret indhold