Nyheder3. november 2022

Bergur Løkke Rasmussen skal til EU

Der skal rykkes rundt på Venstre-kræfterne ovenpå folketingsvalget - og det betyder, at 32-årige Bergur Løkke Rasmussen skal til Bruxelles
Lars Løkke Rasmussen sammen med Lisa Løkke Rasmussen og Bergur Løkke Rasmussen
Lars Løkke Rasmussen sammen med Lisa Løkke Rasmussen og Bergur Løkke Rasmussen
 Foto: Ritzau Scanpix

Tre EU-parlamentarikere fra V og DF er blevet valgt ind i Folketinget.

Og det betyder, at Venstre-politikeren Bergur Løkke Rasmussen, der den ældste af Lars Løkke Rasmussens sønner, har kurs mod EU-Parlamentet.

Det bekræfter Venstres pressetjeneste over for Ritzau.

Rokaden i partiet skyldes, at partifællen Søren Gade er blevet valgt ind i Folketinget og derfor sender sin plads i parlamentet videre.

Det samme gør Linea Søgaard-Lidell, der ligesom Gade bliver en del af Venstres folketingsgruppe. Hun erstattes af Kim Valentin, der var andensuppleant.

Han sad indtil tirsdag i Folketinget, hvor han har været EU-ordfører og Europaordfører. Men hanopnåede ikke genvalg i Københavns Omegns Storkreds.

Også i Dansk Folkepartis rækker er der udskiftning, hvor det således er Anders Vistisen tager over for Peter Kofod, eftersom Kofod blev valgt ind i Folketinget i Sydjyllands Storkreds.

Sprang ikke på Moderaterne

Bergur Løkke Rasmussen er 32 år gammel, og gik i sin fars fodspor på flere måder i 2012. Her havde han nemlig sin debut i dansk politik - og han meldte sig selvfølgelig ind i farmands gamle parti Venstre.

Bergur Løkke Rasmussen stillede ligeledes op til kommunalvalg og regionsrådsvalg i 2021. Naturligvis for Venstre.  
Bergur Løkke Rasmussen stillede ligeledes op til kommunalvalg og regionsrådsvalg i 2021. Naturligvis for Venstre.
 Foto: Ritzau Scanpix

Bergur blev udnævnt som næstformand i Venstres Ungdoms afdeling i Søllerød. Dengang drømte han om et liv på Christiansborg, men ikke nødvendigvis som statsminister.

Mindre kunne også gøre det, mente den dengang 22-årige politikersøn.

Da både hans far og mor, Solrun Løkke Rasmussen, meldte sig ud af Venstre, overvejede sønnike endnu en gang sin fremtid i politik. Han endte dog med at blive for at repræsentere Venstre.

- Selvfølgelig betyder sådan en beslutning, at man selv lige tænker over, hvad der skal ske. Men jeg har sat alle sejl ind på, at jeg gerne vil hjælpe Martin Geertsen med at blive formand for regionsrådet. Og det gør jeg ved at være kandidat for Venstre, sagde han forrige år til eb.dk.

Sponsoreret indhold