Nyheder23. april 2024 (opd. 23. april 2024)

Beredskab trækker sig fra Børsen

Mandag aften trak beredskabet alle styrker hjem fra Børsen. Natten til lørdag måtte de tilbage på plads igen

Hovedstadens Beredskab har tirsdag middag igen trukket deres mandskab hjem fra brandstedet ved Børsen.

Det skriver beredskabet på det sociale medie X.

- Vi har på ny vurderet, at vi kan overlade brandstedet til skadeservice og sendt vores sidste mandskab retur til stationen, skriver beredskabet.

Der er fortsat udlagt brandslanger i den raske del af Børsen, så beredskabet kan genstarte en indsats, hvis der skulle blive behov.

Mandag aften lød det fra beredskabet, at man havde trukket alle styrker hjem fra brandstedet. En brandvagt ville hver fjerde time kontrollere, at branden ved Børsen ikke udviklede sig.

Men da der i løbet af aftenen og natten blev ved med at være gløder, der blussede op, genoptog beredskabet det faste mandskab på stedet fra klokken 1 natten til tirsdag.

Det var blandt andet på grund af, at der var blussende gløder i en træbjælke, der hænger sammen med den raske del af bygningen, som man fortsat kæmper for at bevare.

Operationsleder i Hovedstadens Beredskab Frank Trier Mikkelsen siger til Ritzau, at de skiftende planer er et udtryk for ekstra forsigtighed.

- Vi tager ikke nogen chancer, siger han.

Brandstedet er lagt over i hænderne på skadeservice, der har brandvagter til stede, der selv håndterer det, der ulmer og brænder.

Frank Trier Mikkelsen siger, at vurderingen tirsdag middag er den samme, som beredskabet havde mandag aften.

Forskellen er nu, at beredskabet har forventningsafstemt med lederen af skadeservice om, hvad de kan håndtere, og hvornår beredskabet skal tilkaldes.

- De ville ikke tage nogen chancer i går nat (natten til tirsdag, red.), hvilket er forståeligt nok, siger han om, hvorfor skadeservice ringede og tilkaldte beredskabet natten til tirsdag.

Sponsoreret indhold