Nyheder28. september 2022

Beredskab advarer mod varmetrick: Det er IKKE en god idé

Selv om vejret bliver koldere, og priserne på el er tårnhøje, skal man IKKE tage kulgrillen eller terrassevarmeren med indenfor
teressevarmer
Flere danskere har været "lidt for kreative" med opvarmningsløsninger, og det kan være farligt, lyder det fra Danske Beredskaber.
 Foto: Ritzau Scanpix

Efterårsvejret har så småt meldt sin ankomst, og det betyder, at flere fristes til opvarme hjemmet.

Men eftersom energikrisen kradser og priserne er på sit højeste, har Danske Beredskaber nu set en stigende tendens til, at folk gør farlige ting for at holde varmen.

Det oplyser de i en pressemeddelelse ifølge TV 2 Fyn.

– Vi er desværre allerede begyndt at køre til uheldige hændelser, der er opstået, fordi kreativiteten hos folk er gået lige lovligt vidt i forhold til brandsikkerheden, fortæller sekretariatschef Bjarne Nigaard.

Nærmere bestemt er flere danskere tyet til alternative opvarmningskilder grundet de stigende priser, og det kan have store konsekvenser, hvis folk ikke tænker sig om.

– Ting, der ikke hører til i en brændeovn, er med til at skabe brandfare, fordi forbrændingen ikke kan styres på samme måde som med rent, tørt træ, forklarer Bjarne Nigaard.

Derfor lyder advarslen fra Danske Beredskaber da også på, at man skal passe på med åben ild, og man skal droppe at tage terrassevarmeren med sig indenfor.

– Det er heller ikke en god idé at tage terrassevarmeren eller kulgrillen med sig indenfor, for det er der store risici ved, siger Bjarne Nigaard.

Sponsoreret indhold