Nyheder24. august 2021

Bente dropper kommunal hjemmepleje: Vil ikke bades af en mand

Beskeden fra kommunen var klar. Hvis Bente ikke ville have en mand til at bade hende, måtte hun klare det selv
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/frederikshavn.jpg
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

75-årige Bente Frandsen fra Sæby, Nordjylland, får ikke længere hjælp til badet af den kommunale hjemmepleje.

For nogle uger siden blev der sendt en mandlig hjælper ud til hende for at bade hende, hvilket Bente Frandsen fandt krænkende.

Efterfølgende har hun bedt Frederikshavn Kommune om at få en kvindelig hjælper fremover - men den garanti kan kommunen ikke stille.

Det skriver Nordjyske.

Bente Frandsen fortæller til avisen, at hun i løbet af de sidste to år har haft i omegn af 60 forskellige hjemmehjælpere.

- For tre uger siden var det så den mandlige hjemmeplejer, der kom for at hjælpe med badet. Jeg bed det i mig, og han gjorde ikke noget forkert. Men det var bare meget ubehageligt, og det vil jeg altså ikke igen, siger hun til avisen.

Da Bente Frandsen kontaktede kommunen efterfølgende, var svaret, at de ikke kunne love, at der kom en kvinde hver gang. Og hvis hun ikke kunne leve med det, måtte hun altså klare badet selv.

Frederikshavn Kommune afviser overfor Nordjyske, at der ikke bliver taget hensyn til borgerne.

De medgiver dog, at de i forbindelse med nødkald, og når vagplanlægningen skal gå op, ikke altid kan imødegå borgerens ønsker.

Bente Frandsen mener, at mandlige plejere sagtens kan klare andre opgaver i hendes hjem, men hun ønsker ikke at blivet badet af en mand.

Derfor er hun nu skiftet til et privat hjemmeplejefirma.

Sponsoreret indhold