Nyheder27. december 2017

Bent Fabricius-Bjerre: Jeg vil dø hurtigt

Den 93-årige musiker og komponist, Bent Fabricius-Bjerre, er ikke vild men tanken om at skulle sige farvel til livet en dag, men han er glad for det liv han har levet.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bent-fabricius-bjerre.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Den 7. december fyldte Bent Fabricius-Bjerre år.

Et år tættere på de 100 - og tættere på en afslutning, for sådan går det jo alle.

- Hvis jeg skal være ærlig, bliver jeg ikke ellevild ved tanken om, at det er 94 år næste gang. Uanset hvordan man vender og drejer det, bliver hvert nyt tal en påmindelse om, at livet ikke bliver ved i det uendelige. Det slutter en dag, og så bliver det mørkt. Jeg tror ikke på, at der er noget på den anden side, siger han til Jyllands-Posten og fortsætter:

- Omvendt vil jeg ikke gå rundt og være deprimeret over, at jeg hele tiden kommer tættere på slutningen. Jeg er lykkelig over alt, hvad jeg får lov at opleve, og så håber jeg bare, at det er hurtigt overstået, når tiden er inde. Jeg har heldigvis været forskånet for alvorlig sygdom, men har set utallige venner og bekendte dø efter lang tids alvorlig sygdom, hvor de hverken kunne spise, gå eller tænke. Nogle gange får jeg det helt dårligt over, at jeg er i live og har det godt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/konen-camilla.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup
Konen Camilla Arndt er 42 år yngre end Bent Fabricus- Bjerre. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Bent Fabricius-Bjerre er en moderne mand

Selv tænker den legendariske komponist også over sin stil. For man skal jo se ordentlig ud.

- En gang imellem tænker jeg, at det er vigtigt at købe nyt tøj. For ældre mennesker har en tilbøjelighed til at gå for længe i deres tøj, og så kommer de for alvor til at se gamle ud, siger han til avisen.

Og han afslører også, at der blev shoppet, da han var i London for at fejre fødselsdag med familien.

- Jeg skulle jo købe et eller andet. Men nej, jeg har ikke behov for at se yngre ud. Jeg vil bare ikke se gammel ud på en sølle måde.

https://imgix.seoghoer.dk/bent-og-lise_0.jpg

De er hele Danmarks yndlinge - begge med fingrene i "Matador". Bent som komponist - og Lise Nørgaard, 100, som forfatter. (Foto: Mikael Rieck)

Sponsoreret indhold