Nyheder22. oktober 2009

Benedict XVI: Paven går rock and roll - næsten

Den katolske kirkes overhoved synger og messer på 5 forskellige sprog og har tracklisten klar
Paven er klar til at fyre den af på plade, så der kan gå lidt penge til velgørenhed
Paven er klar til at fyre den af på plade, så der kan gå lidt penge til velgørenhed
 Foto: All Over

Det er sjældent, at der udgives plader med debutanter, der er næsten sikre på at gå direkte til tops på hitlisterne. Men tro kan flytte om ikke bjerge, så pladekøbere. Så derfor har Vatikanets nye tiltag store chancer for at gå hele vejen.

Geffen Records udgiver noget af et scoop, når selveste paven går musikkens vej og snart udgiver debutalbummet "Music From The Vatican" med undertitlen "Alma Mater Featuring The Voice of Pope Benedict XVI".

Pave Benedict XVI vil på udgivelsen recitere, synge og messe sig igennem 8 numre og får efter sigende hjælp af det vatikanske munkekor.

Vokalsiden er indspillet i St. Peters Basilika i Rom, og selve musikken er indspillet af The London Philharmonic Orchestra i Abbey Road-studierne, så der bliver ikke sparet på krudtet fra den gejstlige herre.

Paven holder sig heller ikke tilbage, hvad angår antallet af sprog, som han mestrer og vil benytte, for numrene bliver serveret på alt fra latin og italiensk til tysk, fransk og portugisisk.

Benedict XVI har ikke tænkt sig at tjene penge på projektet, men donerer naturligvis overskuddet til musikundervisning for mindrebemidlede børn i hele verden.

Geffen Records, der ellers har kunstnere som Guns N' Roses, Elton John og Snoop Dogg under deres vinge, har med udgivelsen af Benedict XVI's "Music From The Vatican" et af julens mest opsigtsvækkende album undervejs, og publikum kan se frem til den 30. november, hvor pavens plade kommer på hylderne.

Sponsoreret indhold