Nyheder 12. januar 2008

BENDT WEDELL: FEDTEGREVE

Prins Joachims gode ven og forretningspartner hyrede arbejdere fra Østeuropa til ulovliv lav løn

Prins Joachims gode ven og forretningspartner, lensgreve Bendt Wedell hyrede i 2007 en gruppe arbejdere fra Østeuropa. Deres job bestod i at håndlave julepynt på grevens gods Frijsenborg. Desværre for de ansatte var akkorden sat så lavt, at timelønnen i de flestes tilfælde ikke nåede over 35 kroner.

Det er ulovligt, og derfor trådte 3F ind i sagen. Fagforeningen endte med at indgå forlig med greven, så han skulle efterbetale et større beløb. Det præcise tal er det ikke muligt at få oplyst.
Der burde ellers være rigeligt med økonomiske midler til at betale disse EU-ansatte den lovmæssige mindsteløn. Greven modtager nemlig årligt et millionbeløb i støtte fra netop EU.

Egnens mægtigste
I 2006 alene gik der næsten ti millioner kroner ind på grevens konto fra Bruxelles.
Selv om forløbet endte som en sejr for fagforeningen, blev der dog ganske utraditionelt ikke skrevet om sagen i 3F's fagblad, fordi, som flere anonyme kilder fra området omkring grevens gods i Østjylland siger til SE og HØR: - Greven er en stor mand på egnen, og ham lægger man sig ikke ud med. Hvis han har sagt, at den her sag skal der ikke skrives om, så bliver der heller ikke skrevet om den.

Disse kilder er anonyme af den samme grund. Det lønner sig ganske enkelt slet, slet ikke at komme på grevens sorte liste.
Lensgreve Bendt Wedell har ikke reageret på SE og HØRs henvendelser, og det har derfor ikke været muligt at få en
kommentar fra sagens hovedperson.

De 5 Gaarde

De 5 Gaarde
De 5 Gaarde er et landbrugssamarbejde mellem fem af de største slotte og herregårde i Danmark.
De fem er Frijsenborg og Wedellsborg begge ejet af Bendt Wedell, Gyllingnæs ejet af Troels Holch Povlsen, Constantinsborg ejet af Anders Holch Povlsen og Schackenborg, der naturligvis ejes af prins Joachim.


Sponsoreret indhold