Nyheder22. oktober 2022

Bekymret transportminister sætter ind mod livsfarlig vejvrede

Transportminister Trine Bramsen (S) vil ændre i kørelæreruddannelsen, så eleverne lærer om udtrykket vejrvrede
Et stigende antal danske bilister har svært ved at styre deres temperament i trafikken - det vil transportministeren nu se på 
Et stigende antal danske bilister har svært ved at styre deres temperament i trafikken - det vil transportministeren nu se på
 Foto: Colourbox

Bevidste personpåkørsler, livsfarlige situationer, tilsvininger og trusler om tæv. Flere og flere bilister går amok i trafikken, og det vil transportminister Trine Bramsen (S) i følge Fagbladet 3F have bremset op for.

Fagbladet 3F har de senere dage bragt grelle eksempler på vejvrede: En 28-årige følgebilschauffør blev påkørt to gange med vilje af en vred bilist; en 19-årige chauffør blev påkørt på knæet af en rasende bilist. Grove skældsord og trusler er hverdag på jobbet.

Kort lunte i bilen

- Jeg er meget bekymret over vejvrede, som jeg hører om meget ofte. Mange danskere synes også, at det er et problem, at lunten er så kort og tolerancen overfor hinanden er så lille, når vi sidder i vores biler, siger Trine Bramsen.

Hun nævner eksempler på cyklister, der er blevet kørt ned af vrede bilister med et hævnmotiv.

- Det er voldsomt og ikke holdbart. Det understreger de to eksempler på vejvrede fra Fagbladet 3F også i høj grad. Det er helt urimeligt, at nogen skal udsættes for den slags, mens de bare passer deres arbejde, siger hun.

Transportminister Trine Bramsen vil med en ændring i uddannelsen for kørelærere have dæmmet op for vredesudbrud i trafikken 
Transportminister Trine Bramsen vil med en ændring i uddannelsen for kørelærere have dæmmet op for vredesudbrud i trafikken
 Foto: Ritzau Scanpix

Fokus på opførsel

Derfor vil hun have vejvrede med ind i kørelærernes nye uddannelse.

- Så vi sikrer fokus på, hvordan man opfører sig og reagerer, når andre laver fejl i trafikken, allerede når man tager sit kørekort. Det er oplagt, at gøre det til en del af uddannelsen i forbindelse med, at vi er ved at revidere den nye kørelæreruddannelse. Efter planen skal den sættes i søen i starten af det nye år, siger hun.

Trine Bramsen frygter, at det er ”hurtig på aftrækkeren” tilsvininger bag lukkede døre på sociale medier, som er ved at flytte over bag lukkede bildøre i trafikken.

- Jeg er bekymret for, om det er en generel tendens i vores samfund, der sætter sig i vores trafikale adfærd. Vejvrede er rigtig farlig. Fokus forsvinder jo fra trafikken, og uopmærksomhed kan i værste fald føre til ulykker, siger Trine Bramsen til Fagbladet 3F.

Sponsoreret indhold