Nyheder2. januar 2023

Bekymrende: Kommuner mangler svar på, hvad der skal erstatte jobcentrene

Kommunernes Landsforening er ikke ligefrem vilde med, at politikerne taler om besparelser, før en ny beskæftigelseslovgivning er på plads
Det er stadig uklart, hvordan jobcentrenes erstatning kommer til at se ud.
Det er stadig uklart, hvordan jobcentrenes erstatning kommer til at se ud.
 Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix

Kommunerne mangler en afklaring på, hvad der skal ske med jobindsatsen, når den nye SVM-regering vil afskaffe jobcentrene.

Det siger Peter Rahbæk Juel (S), som er borgmester i Odense og formand for udvalget for arbejdsmarked og borgerservice i Kommunernes Landsforening til Berlingske.

Ifølge regeringsgrundlaget skal jobcentrene nedlægges. Det vil betyde en besparelse på tre milliarder i 2030. Nedlæggelsen skal give kommunerne større frihed til selv at organisere indsatsen.

- Målet med initiativerne skal være, at de ledige kommer hurtigere i arbejde, står der i regeringsgrundlaget.

Men det bekymrer Peter Rahbæk Juel, at man nævner besparelserne konkret, før man bliver konkret på, hvad der skal komme i stedet for jobcentrene.

- Og det kommer i virkeligheden oven i den besparelse på 1,1 milliarder kroner, som skal gå til Arne-pensionen, så der er faktisk lagt op til, at vi skal spare 40 procent på beskæftigelsesindsatsen, uden at vi ved, hvad målet egentlig er, og hvordan vi skal nå derhen, siger han til Berlingske.

Han mener, at der er en risiko for, at fokus bliver på, hvordan man kan bare spare på beskæftigelsesindsatsen fremfor, hvordan den kan blive bedre, siger han til Berlingske.

Sponsoreret indhold