Nyheder11. oktober 2023

Bekræfter: En ung dansker er dræbt

En dansker midt i tyverne er dræbt i forbindelse med et russisk raketangreb i Ukraine

En dansker, der arbejdede som frivillig på ukrainsk side i krigen mod Rusland, er død.

Manden, der er midt i tyverne, blev dræbt i forbindelse med et russisk raketangreb.

Det er den ukrainske græsk-ortodokse kirke i Danmark, der fortæller om dødsfaldet på sin Facebook-side.

Den dræbte arbejdede som paramediciner og ambulancefører.

- Han gjorde, hvad han mente var det rigtige. Lige fra at køre ambulancer og transportere andet medicinsk udstyr til at redde liv på de farligste frontlinjer, hedder det i mindeopslaget på siden.

Oplysningen om dødsfaldet bekræftes af Daniel Ebert, der er andenpræst ved den katolske Sankt Ansgars Kirke i København.

Han døbte den dræbte inden afgangen til Ukraine og er i forbindelse med den dræbtes familie.

Udenrigsministeriet bekræfter, at en dansk statsborger er afgået ved døden i Ukraine, men fordi der er tale om personfølsomme oplysninger kan man ikke fortælle mere om den døde.

Der vil blive afholdt en messe for den dræbte fredag klokken 11 i Sankt Ansgars Kirke.

Siden krigens begyndelse har mange frivillige fra tredjelande meldt sig til tjeneste på ukrainsk side, både som egentlige soldater, men også som frivillige bag fronten.

I slutningen af februar 2022 annoncerede Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, oprettelsen af en international militærenhed, som skulle indgå i den ukrainske hær og forsvaret af landet.

Statsminister Mette Frederiksen (S) sagde ved den lejlighed, at der rent juridisk ikke er noget galt i, at danskerne går ind i krigen på ukrainske side.

Foreningen Danske Veteraner har dog advaret mod, at frivillige uden militære kompetencer eller erfaring risikerer både at bringe sit eget og andres liv i fare ved at begive sig ind i krigszoner.

30. april 2022 meddelte Udenrigsministeriet, at en 25-årig mand med tilknytning til Vejle måtte anses som dræbt i kamp i Ukraine, hvor han angiveligt var en del af den internationale legion.

Sponsoreret indhold