Nyheder 14. oktober 2017

Beha-søn i havsnød med kæresten: Havanas motor erklæret død

Den første sejltur med Havana efter jordomrejsen blev ramt af uheld for Emil Midé Erichsen og kæresten.
(Foto: Maria Rixen)

Tusindvis af sømil på de syv verdenshave blev det til for Beha-brødrene Emil og Theis på familieskibet Havana – uden alvorlige problemer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men da skipper Emil for første gang efter hjemkomsten skulle på et ganske lille togt i dansk farvand, ville en vigtig del af båden ikke mere, skriver ”Kurs mod fjerne kyster”-stjernen på havana.dk.

Turen gik egentlig fra København til Ishøj, men halvvejs sluttede sejladsen, da Havanas motor var gået ud, og den erfarne sømand ikke kunne få den i gang igen.

Heldigvis havde den 27-årige søfarer selskab af sin kæreste Louise, som satte sejl, mens både brormand Theis og farmand Mikkel Beha blev ringet op og afkrævet gode råd. Uden held.

I stedet tilbød de at hente det skibbrudne par i en gummibåd og siden lade en mekaniker kigge nærmere på motoren, som efterfølgende blev erklæret helt død.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Mikael Rieck)
Emil Midé Erichsen fandt sammen med sin kæreste Louise på jordomsejlingen. (Foto: Mikael Rieck)

Held i uheld

En trist udvikling for Emil og Louise, der havde planlagt et sommertogt i Det Sydfynske Øhav, men heldigvis har de et positivt syn på uheldet.

– Det må siges at være god timing og held i uheld. For tænk, hvis motoren i stedet var stået af på Borneo i Indonesien. Så havde der været langt til en ny motor, og formentlig flere måneders arbejde med først at skaffe den rigtige og derefter få lagt den i Havana, skriver Emil på Havanahjemmesiden.

Heldigvis gav arbejdet med at lægge ny motor i båden anledning til friske ideer.

– Det er også med fingrene nede i båden, at tanker og drømme om nye rejser og eventyr bliver startet, skriver han.

Foto: Maria Rixen

I løbet af de tre års jordomsejling gav Havana hele Beha-familien inklusive mor Marian og lillebror Alfred masser af gode oplevelser. Men så ville motoren heller ikke mere. (Foto: Maria Rixen)

Sponsoreret indhold