Nyheder14. oktober 2017

Beha-søn i havsnød med kæresten: Havanas motor erklæret død

Den første sejltur med Havana efter jordomrejsen blev ramt af uheld for Emil Midé Erichsen og kæresten.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/9111.jpg
 (Foto: Maria Rixen)

Tusindvis af sømil på de syv verdenshave blev det til for Beha-brødrene Emil og Theis på familieskibet Havana – uden alvorlige problemer.

Men da skipper Emil for første gang efter hjemkomsten skulle på et ganske lille togt i dansk farvand, ville en vigtig del af båden ikke mere, skriver ”Kurs mod fjerne kyster”-stjernen på havana.dk.

Turen gik egentlig fra København til Ishøj, men halvvejs sluttede sejladsen, da Havanas motor var gået ud, og den erfarne sømand ikke kunne få den i gang igen.

Heldigvis havde den 27-årige søfarer selskab af sin kæreste Louise, som satte sejl, mens både brormand Theis og farmand Mikkel Beha blev ringet op og afkrævet gode råd. Uden held.

I stedet tilbød de at hente det skibbrudne par i en gummibåd og siden lade en mekaniker kigge nærmere på motoren, som efterfølgende blev erklæret helt død.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/emil-mide-og-louise.jpg
 Foto: Mikael Rieck)
Emil Midé Erichsen fandt sammen med sin kæreste Louise på jordomsejlingen. (Foto: Mikael Rieck)

Held i uheld

En trist udvikling for Emil og Louise, der havde planlagt et sommertogt i Det Sydfynske Øhav, men heldigvis har de et positivt syn på uheldet.

– Det må siges at være god timing og held i uheld. For tænk, hvis motoren i stedet var stået af på Borneo i Indonesien. Så havde der været langt til en ny motor, og formentlig flere måneders arbejde med først at skaffe den rigtige og derefter få lagt den i Havana, skriver Emil på Havanahjemmesiden.

Heldigvis gav arbejdet med at lægge ny motor i båden anledning til friske ideer.

– Det er også med fingrene nede i båden, at tanker og drømme om nye rejser og eventyr bliver startet, skriver han.

https://imgix.seoghoer.dk/beha-familien-havana.jpg
 Foto: Maria Rixen

I løbet af de tre års jordomsejling gav Havana hele Beha-familien inklusive mor Marian og lillebror Alfred masser af gode oplevelser. Men så ville motoren heller ikke mere. (Foto: Maria Rixen)

Sponsoreret indhold