Nyheder25. marts 2015

BBC bekræfter: Clarkson fyres

Fysisk sammenstød med producer var dråben
Af af
https://imgix.seoghoer.dk/media/2a8175d8daf74b3fb4113bf00ade182b.jpg
 Foto: All Over Press



Super-populære Jeremy Clarkson er fortid på Top Gear, bekræfter BBC onsdag eftermiddag.

LÆS OGSÅ: Jeremy Clarkson fyres onsdag

Det var ventet, at Clarkson, der i løbet af de senere år har stået bag en række kontroversielle udtalelser, ville blive fyret i dag.

Og et håndgemæng med en producer for et par uger siden blev afgørende for, at BBC ikke længere vil have Clarkson på lønningslisten.

Clarkson havde været ude at lave optagelser til Top Gear hele dagen og blev fysisk over for produceren Oisin Tymon, da der ikke var varm mad til ham på det hotel i Yorkshire, hvor Top Gear-holdet var indkvarteret.

LÆS OGSÅ: Top Gear-vært suspenderet efter slagsmål

- Vi vil ikke længere samarbejde med Jeremy Clarkson, og hans kontrakt vil ikke blive fornyet. Det har ikke været en let beslutning at træffe, og jeg er klar over, at beslutningen vil dele befolkningen, siger Tony Hall, der er generaldirektør i BBC.

- Clarkson gik over stregen ved den seneste hændelse, og vi kan ikke se igennem fingre med det, fortsætter Tony Hall.

Oisin Tymon klagede ikke selv formelt efter sammenstødet med Clarkson, men stjernen skal selv have fortalt BBC-bosserne, at han havde forløbet sig.

LÆS OGSÅ: Premierministeren støtter Clarkson

Derpå blev Clarkson den 10. marts suspenderet, imens en intern undersøgelse blev sat i gang. Under suspenderingen er der blevet indsamlet over en million underskrifter blandt fans af Top Gear, der kræver Clarkson tilbage i programmet

Men undersøgelsen har nu resulteret i fyringen af Clarkson, der har været den afgørende faktor for, at Top Gear har opnået et verdensomspændende publikum på 400 millioner seere.

Sponsoreret indhold