Basim vinder det danske melodi grand prix

En glad Basim kort tid efter sejren

En glad Basim kort tid efter sejren

Foto: Thomas Laursen
Det bliver den 21-årige Basim Moujahid, der skal repræsentere Danmark, når det store Eurovision i maj afholdes i København.

Læs også: Basim efter sejr: Det er surrealistisk

Det står klart, efter at den tidligere X Factor-deltager blev stemt helt til tops ved det danske melodi grand prix i Odense lørdag aften.

Her deltog han med sangen "Cliche Love Song", som han selv har skrevet tekst og musik til i samarbejde med Lasse Lindorff, Kim Nowak-Zorde og Daniel Fält.

Det er første gang, at Basim medvirker i grand prixet. I 2008 kom han første gang på danskernes læber, da han charmerede og sang sig hele vejen til kvartfinalen i X Factor.

Siden har han udgivet to album og en EP, og har også medvirket i underholdningsshowet Vild med dans.
Ved grand prix-showet lørdag aften blev feltet på 10 efter seernes og fagjuryens stemmer, der talte 50/ 50, skåret ned til tre.

Her gik Basim videre sammen med Rebekka Thornbech, der stillede op med nummeret "Your Lies" og Michael Rune, der havde sangerinden Natascha Bessez med på nummeret "Wanna Be Loved".

Læs også: Se Basims nye frisure

Læs også: Efter hård tid: Nu smiler Basim igen

Men da de tre finalister havde sunget igen, var det Basim, der fik flest stemmer, og dermed kan han kalde sig vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2014.

- Vil du ikke lige nive mig i armen, sagde en paf Basim fra scenen til værtinden Louise Wolff.

- Det er bare for sindssygt, sagde han, før han endnu en gang sang vinderhittet i Arena Fyn i Odense.

Fagjuryen, der vurderede de 10 danske bidrag, bestod i år af Søs Fenger, Mick "Cutfather" Hedin Hansen, Lars "Chief One" Pedersen, Camille Jones og Jørgen de Mylius.

De var alle enige om at give Basims "Cliche Love Song" maksimum point. Der var samtidig hele 15 ud af 30 point at hente fra seerne, og det gjorde udslaget.

Den 6. og 8. maj er der semifinaler i Eurovision, men som vinder af sidste års show, hvor Emmelie de Forest tog trofæet med "Only Teardrops", er Danmark direkte kvalificeret til finalen, der finder sted den 10. maj i B&W Hallerne i København.

/ritzau/

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close