Nyheder2. august 2023

Barbie-filmen får kvinder til at droppe deres mænd

Flere mænd er blevet sendt hjem til deres mojo dojo casa house, efter de har udtrykt undring over kvindelige kæresters reaktion på Barbie-filmen og dens budskab
Margot Robbie og Ryan Gosling i "Barbie".
Margot Robbie og Ryan Gosling i "Barbie".
 Foto: Dale Robinette/Ritzau Scanpix

Hvis du ikke kan sætte dig ind i, hvor svært det kan være at være kvinde i en mandeverden, så er det ud af vagten.

Det synes at være folkestemningen hos flere seere og fans af den populære Barbie-film, der lige nu fylder biografer verden over.

Kort fortalt ser vi i filmen Margot Robbie og Ryan Gosling i rollerne som Barbie og Ken, der bor i Barbieland. Et sted, der skal vise den omvendte verden – hvor kvinderne har magten, sidder på alle vigtige poster og vinder priser.

Sådan modtages filmen i hvert fald af mange kvinder, der efter at have set den har oplevet, at deres mænd kritiserer feminismen eller sætter spørgsmålstegn ved, at partneren har fældet en tåre eller to i biffen.

Det skriver Huffington Post.

På sociale medier som blandt andet TikTok breder der sig lige nu et datingtip, som i bund og grund handler om at spørge din date, hvad vedkommende synes om Barbie-filmen.

– Hvis du ser filmen med en gut, der siger, at Ken intet har gjort forkert, og at patriarkatet er godt, så bliver du nødt til at skille dig af med ham, siger Megan Gotham.

En af dem er 27-årige Theresa Arzate fra delstaten Dallas, der med hjælp fra Barbie-filmen indså, hvor forskelligt hun og hendes nu ekskæreste ser på verden. Det blev enden på forholdet.

– Jeg var så investeret i filmen, at jeg ikke lagde mærke til, hvordan han forstod den, indtil han spurgte "græder du?" to eller tre gange, mens vi så den, fortæller hun til Huffpost.

– Vi kunne skændes fra nu og resten af livet om, hvilket køn der har det sværest her i livet.

Ifølge Theresa har filmen lært hende at fjerne sig fra mennesker, hun ikke ræsonnerer med, så hun i stedet kan fokusere på, hvad hun vil have ud af livet.

Sponsoreret indhold