Nyheder13. oktober 2014

Barbara Moleko: TV-succes har givet mig flere fans

Efter sin store succes i Tv-programmet ”Toppen af poppen” har Barbara Moleko fået en både større og bredere fanskare. Det har lettet presset fra den unge sangerinde
Barbara Moleko sang sig ind i danskernes hjerter med covernummeret af Tøsedrengenes "Indianer"
Barbara Moleko sang sig ind i danskernes hjerter med covernummeret af Tøsedrengenes "Indianer"
 Foto: All Over PressDet gav gåsehud i de danske stuer og en suveræn topplads på hitlisterne, da sangerinden Barbara Moleko fortolkede Tøsedrengenes 80'er-hit "Indianer" i TV2-programmet "Toppen af poppen".

Sangerinden med de sydafrikanske rødder har med sin deltagelse i programmet fået en langt større fanskare.

- Jeg kan tydeligt mærke, at folk henvender sig langt oftere til mig nu og begynder at snakke til mig, som om de kender mig. Både når jeg køber ind, tager bussen eller er hos lægen, siger Barbara Moleko, der efter programmet har genset sin "Indianer"-optræden to gange for at forstå, hvad folk var så vilde med.

LÆS OGSÅ: Barbara Moleko: Gravid med ukendt mand

- Nummeret siger virkelig meget om den uretfærdige verden, vi lever i. Fordi jeg er så følelsesmæssigt meget inde i sangen, lykkedes det mig at få skubbet mine følelser ud gennem tv-skærmen og det gav succes, fortæller pop- og soulsangerinden.

Det er dog ikke kun mængden af fans, der har ændret sig. Også typen af folk, der lytter til sangerindens musik, er blevet en anden, i forhold til dengang Barbara Moleko debuterede med sin plade "Lykken er..." i 2012.

- Nu er det et mere modent publikum, jeg appellerer til. Det er fedt, for jeg er ikke kun performer, jeg er også sangskriver, og det modne publikum giver sig i højere grad tid til at lytte til hele pladen og fordybe sig, siger den 28-årige sangerinde.

LÆS OGSÅ: Barbara Moleko: Klipper alt håret af

- Det er meget vigtigt for mig at kunne levere et godt show til de unge, når jeg er ude at optræde, men det er også vigtigt, at folk forstår, at jeg ikke bare har lavet et album uden at tænke over mine ord.

De mange øjne, der nu er rettet mod Barbara Moleko efter hendes succesrige timer på tv, har dog ikke øget presset på sangerinden og hendes arbejde med sit kommende album. Et album hun forventer ude kort inde i det nye år.

LÆS OGSÅ: Chok: Fik dem til at græde

- Før programmet var jeg meget mere nervøs for min anden plade, end jeg er nu. Dengang tænkte jeg meget over, hvilke forventninger min lille fanskare havde. Ville de kunne forstå min udvikling? Nu hvor jeg har fået mange flere fans, føler jeg, at de vil lytte til min plade lige meget hvad, siger Barbara Moleko.

Ud over hittet "Indianer" fortolkede Babara Moleko i "Toppen af poppen" blandt andet Poul Krebs' "Sådan nogen som os" og Wafandes "Lang vej hjem".

Alle Barbara Molekos "Toppen af poppen"-hits er at finde på den special edition-version af hendes debutplade "Lykken er...", som udkommer mandag den 13. oktober. Derudover indeholder pladen en række numre, som Moleko siden debuten i 2012 har lavet med andre kunstnere.

Sponsoreret indhold