Nyheder2. januar 2011

Bamse: Holdt hjerteproblemer skjult

Den 63-årige musiker, der døde nytårsnat af hjertestop, har længe haft problemer med helbredet
Bamse vejede i sine velmagtsdage over 160 kilo, og det har taget hårdt på hans krop
Bamse vejede i sine velmagtsdage over 160 kilo, og det har taget hårdt på hans krop
 Foto: All Over

Det var Flemming "Bamse" Jørgensens hjerte, der sagde stop natten til den 1. januar. Og selv om den folkekære musiker altid har været åben om, at han fik sukkersyge som følge af sin overvægt, så holdt Bamse skjult, at han led af alvorlige hjerteproblemer. Så alvorlige, at de endte med at tage livet af ham.

Læs også: Flemming "Bamse" Jørgensen er død

For cirka 10 år siden fik han indopereret en ballon ved hjertet, som gives ved få og lettilgængelige forsnævringer af kransårerne ved hjertet. Bamse valgte at holde hjerteproblemerne skjulte, fordi han frygtede, at det ville skræmme koncert-arrangørerne væk. Det skriver B.T.

Se også: Galleri: Bamse 1947 - 2011

- Det er klart, at en person, der har været så stor som Flemming, belaster sit hjerte hårdt. Derfor fik han indopereret en ballon ved hjertet, og den hjalp ham meget. Flemming overholdt de leveregler, som lægerne opstillede for ham. Jeg har aldrig hørt andet, end at det gik godt. Så sent som da vi snakkede sammen sidst, fortalte han, at han skulle til et tjek i januar, fortæller Bamses mangeårige ven og agent, John Madsen, til B.T.Sponsoreret indhold